Animationspriser til danske film

ANNECY. Tre priser på animationsfilmfestivalen i Annecy til Siri Melchior, Jonas Poher Rasmussen og Michelle og Uri Kranot.

På den vigtige animationsfilmfestival i Annecy, vandt Siri Melchiors "Lili elsker mad" Juryens Pris for en tv-serie. Filmen indgår i serien "Lili", som består af otte små fortællinger baseret på Kim Fupz Aakeson og Melchiors bogserie om den 3-årige Lili.

Det er andet år i træk, Siri Melchior vinder i den samme priskategori i Annecy. I 2015 var det med "Rita og Krokodille".

Serien om Lili kan streames i sin helhed hjemme i stuen fra Min Bio, men man kan få en lille smagsprøve på et halvt minut på Filmcentralens undervisningssite.

Disney Channel-pris og filmkritikernes pris

Jonas Poher Rasmussens animerede dokumentarfilm "Flee", som er ved at blive udviklet, vandt Disney Channels Pris for bedste præsentation af et oplæg til en ny serie. Filmen skildrer en drengs fem år lange flugt fra Afghanistan til Danmark.

Læs branchebladet Varietys interview med instruktøren i forbindelse med prisen.

Michelle og Uri Kranots seks minutter lange "How Long, Not Long", der retter blikket mod fremmedhad, nationalisme og intolerance, vandt filmkritikernes FIPRESCI-pris.

Festivalen har været afholdt fra 13. til 18. juni.

Marie Bro har produceret serien om Lili for Dansk Tegnefilm og Ladybird Films med støtte fra blandt andet Det Danske Filminstitut og TV 2. "Flee" produceres af Monica Hellström for Final Cut for Real og af Sun Creature Studio. "How Long, Not Long"  er produceret af Michelle og Uri Kranot for Tindrum Animation, Dansk Tegnefilm og The Animation Workshop.