Annette K. Olesen bliver ny konsulent for spillefilm

ANSÆTTELSE. Det Danske Filminstituts bestyrelse har ansat filminstruktør Annette K. Olesen som ny konsulent for spillefilm.

Annette K. Olesen er uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole i 1991 og har instrueret og skrevet en lang række kortfilm, spillefilm og tv-produktioner, og hun har gennem årene modtaget flere priser ved internationale filmfestivaler.

Sideløbende med sin karriere som filmskaber har hun varetaget et vidt spænd af forskellige roller og opgaver, fra underviser og mentor til bestyrelsesarbejde og filmpolitisk interessevaretagelse.

Kontakt

Claus Ladegaard
Adm. direktør
Tlf. +45 4032 6212
clausl@dfi.dk

Direktør for Filminstituttet Claus Ladegaard siger om valget af Annette K. Olesen:

”Med Annette K. Olesen som ny spillefilmkonsulent får vi en garvet profil med en meget alsidig brancheerfaring. Annette K. Olesen besidder ikke kun et skarpt blik for den originale fortælling, og hvad der skal til for at få den forløst. Hun kommer også med god indsigt i de udfordringer, som dansk film står over for.”

Fra Annette K. Olesen lyder det:

"Filminstituttet har en utrolig vigtig opgave i forhold til at tilbyde både den økonomi og den tid og opmærksomhed, som er nødvendig for at understøtte fortællinger, der overrasker, afprøver nye greb, giver chancen til nye filmstemmer, og som samtidig fastholder det kunstneriske og økonomiske ejerskab og mandat hos de skabende kræfter. Jeg tror på, at det særegne udspringer af det personlige. At stille sig til rådighed for det personlige med lydhørhed og opmærksomhed i et professionelt rum er, i mine øjne, en konsulents fornemste opgave. Det er sådan en filmkonsulent, jeg gerne vil være.” 

Annette K. Olesen afløser Silje Riise Næss og tiltræder 1. august 2022.