Armadillo vinder Emmy

INTERNATIONALT. Janus Metz' Afghanistan-dokumentar "Armadillo" vandt i nat prisen Outstanding Individual Achievement in a Craft: Editing Documentary and Long Form, der gik til klipper Per K. Kirkegaard.

Per K. Kirkegaard var sammen med producerne Ronnie Fridthjof og Sara Stockmann, instruktør Janus Metz og fotograf Lars Skree til stede ved prisoverrækkelsen. Sidstnævnte var også individuelt nomineret til prisen for bedste foto. Armadillo var nomineret i yderligere to kategorier; Best Documentary og Outstanding Continuing Coverage of a News Story – Long Form og var dermed den dokumentarfilm, der samlet set var nomineret i flest kategorier.

"Jeg blev meget overrasket, da de sagde mit navn. Jeg kan stort set ikke huske noget som helst af min tur op til scenen. Det var helt uvirkeligt. Men her bagefter er jeg virkelig glad og stolt over, at jeg har vundet en af verdens mest prestigefyldte priser for mit arbejde. Og måske vil SAS upgrade os, når vi skal hjem," fortæller en meget glad Per K. Kirkegaard i en pressemeddelelse kort tid efter at have modtaget prisen.

Læs internview Janus Metz i forbindelse med premieren i Cannes: "Bæstet i civilisationen"

"Armadillo" blev set af over 100.000 danskere i biografen og over 1 million da den blev vist på TV 2. Den vandt publikumsprisen ved premieren på Filmfestivalen i Cannes i 2010 og har turneret på adskillige internationale festivaler med priser på blandt andet London Film Festival i 2010 og på Den Internationale Film Festival for Samtidskunst i Moskva i 2010. Så sent som i går blev det officielt, at den er med i finalen ved den prestigefyldte pris PUMA Creative Impact Award. Og nu kan "Armadillo" altså også føje en Emmy til samlingen.

"Armadillo" er produceret af Ronnie Fridthjof og Sara Stockmann for Fridthjof Film efter original idé af Kasper Torsting og med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Michael Haslund-Christensen.