Armadillo vinder i London og Moskva

PRISER. Janus Metz' "Armadillo" modtog i går Grierson Award på London Film Festival og to tekniske priser på 2-in-1-festivalen i den russiske hovedstad.

"Armadillo", der i går blev nomineret til en European Film Award, fortsætter succesen med den fornemme Grierson Award på London Film Festival. Prisen gives for bedste dokumentarfilm af spillefilmslængde og uddeles i samarbejde med the Grierson Trust.

Jury-formand Kevin Macdonald sagde:"Filmet med en blanding af ekstraordinær intimitet og stilistisk raffinement følger Janus Metz' "Armadillo" en gruppe danske soldater på deres første udstationering i Afghanistan. Med fuld adgang og stor ærlighed, viser filmen os, hvorfor disse mænd ønsker at gå i krig, og hvad oplevelsen gør ved dem. Med sin humanistiske men klarsynede holdning til konflikten, mener vi, at "Armadillo" er en nøglefilm på området, der vil blive set mange år frem."

Grierson Award gives til enestående film, der viser integritet, originalitet, teknisk ekspertise og social eller kulturel betydning.

Prisen er opkaldt efter den skotske dokumentarfilms-pioner, John Grierson, der betragtes som britisk dokumentars bedstefar.

Sidste år vandt Yoav Shamirs israelsk-dansk-østrigsk-amerikanske koproduktion "Defamation" prisen.

www.bfi.org.uk/lff/

Moskva

Også i Rusland blev det til priser til "Armadillo". På Den Internationale Film Festival for Samtidskunst "2-i-1" i Moskva modtog den to tekniske priser for hhv. bedste lyd og bedste fotografering.

www.2inone.ru

Interview

Læs nyt, stort interview med Janus Metz, "Bæstet i civilisationen", af Per Juul Carlsen til FILM#70