Aspöcks Rosita får premiere

PREMIERE. Frederikke Aspöcks kærlighedsdrama "Rosita" med Mikkel Boe Følsgaard og Jens Albinus får biografpremiere den 16. april.

Johannes bor sammen med sin far, den midaldrende enkemand, Ulrik, i en fiskerby, hvor de lever et stille, rutinepræget liv og passer deres respektive jobs i fiskeindustrien. Ulrik savner kærlighed og nærhed, og han arrangerer derfor ankomsten af den unge, smukke filippinske kvinde, Rosita – præcis som flere andre mænd i byen tidligere har gjort. Johannes må modvilligt involvere sig i deres forhold, da engelsk ikke lige er Ulriks stærkeste side. Som tiden går, kommer Johannes og Rosita meget tættere på hinanden end godt er – hvilket tvinger Johannes til at tage ansvar for sine drømme og sin fremtid.

Rollerne som Johannes og hans far Ulrik spilles af Mikkel Boe Følsgaard og Jens Albinus, mens rollen som Rosita varetages af den filippinske skuespillerinde, Mercedes Cabral. I rollen som Johannes' kæreste ses Julie Agnete Vang Christensen.

"Tonen er dramatisk, krydret med lune replikker og ufrivillig menneskelig komik. Præcis ligesom Johannes' grå liv vil blive krydret med en hidtil ukendt varme og kærlighed, da Rosita kommer til byen. Og det er på dette kontrastfyldte bagtæppe, at vi vil fortælle en rørende dansk fortælling, som åbner sig imod verden," fortæller instruktør Frederikke Aspöck om filmen.

Aspöck vandt førsteprisen i serien Cinéfondation på Cannes Filmfestivalen i 2004 for kortfilmen "Happy Now", og hendes første spillefilm, "Labrador", blev inviteret til verdenspremiere i Cannes i 2011.

Instruktøren har i sine film sat fokus på nære familierelationer og utroskab, som det også er tilfældet i kærlighedsdramaet "Rosita", hvor far og søn forelsker sig i samme kvinde.

Filmen er produceret af Thomas Heinesen for Nordisk Film og støttet af Det Danske Filminstitut gennem Konsulentordningen.

"Rosita" får biografpremiere den 16. april.

Trailer