Besættelsen af skønhed

INTERVIEW. "Skønhed er ikke alt. Det er det eneste," siger en karakter i Nicolas Winding Refns "The Neon Demon", som følger en ung modelspires barske møde med modebranchen i Los Angeles. Her fortæller Refn om inspirationen til en film om samfundets besættelse af skønhed, om at lave film i Danmark og USA og om at optage en scene med en ægte puma. Filmen har verdenspremiere i Cannes festivalens hovedkonkurrence den 20. maj.

Nicolas Winding Refns "The Neon Demon" er instruktørens første gyser og første film med kvinder i centrum. Elle Fanning spiller hovedrollen som Jesse, en aspirerende teenagemodel, der flytter fra Midtvesten til LA. Her møder hun en make-up-artist (Jena Malone) og andre modeller (Bella Heathcote, Abbey Lee), der viser sig at være mere farlige end førnævnte puma.

Refn var interesseret i samfundets besættelse af skønhed, fortæller han i Wendy Mitchells interview med instruktøren:

"Den besættelse er aldrig gået væk. Det er en aktie i konstant vækst. Det interessante er, at på grund af den digitale revolution, virker det som om, at skønhedens levetid bliver ved med at falde."

Læs hele det engelsksprogede interview: The Obsession With Beauty

Og læs mere om dansk film i Cannes på vores engelsksprogede site: dfi.dk/cannes

"The Neon Demon" er produceret af Lene Børglum for Space Rocket med støtte fra Det Danske Filminstitut. Filmen har dansk premiere den 9. juni.