Bier filmer igen i Danmark

PRODUKTIONSSTØTTE. Susanne Bier kaster sig igen over optagelser til et dansk drama. Instruktøren har denne gang sikret sig Nikolaj Coster-Waldau i en hovedrolle, der bliver hans første i en dansk spillefilm siden 2003.

Den 18. november går Susanne Bier i gang med optagelser på Sydfyn til dramaet "En chance til".

Manuskriptet til filmen er skrevet af Anders Thomas Jensen og bygger på en historie af Bier og Jensen selv. Denne gang rejser de to spørgsmålet: Hvor langt er et anstændigt menneske villigt til at gå, når tragedien udvisker grænsen mellem ret og uret?

Nikolaj Coster-Waldau, der med sin fremtrædende rolle i "Game of Thrones" er blevet et stort internationalt navn, har filmens hovedrolle som politimanden Andreas.

Bier har endnu engang producer Sisse Graum Jørgensen og klipper Pernille Bech Christensen ved sin side som på filmene "Den skaldede frisør", "Hævnen", "Efter Brylluppet" og "Brødre". Nye samarbejdspartnere er den norske filmfotograf Geir Hartly Andreassen, som senest har været fotograf på "Kon-Tiki", samt den franske scenograf Gilles Balabaud.

Zentropa står bag "En chance til", og Det Danske Filminstitut har givet produktionsstøtte på 6,5 mio. kr. gennem konsulentordningen ved Steen Bille og desuden 2,1 mio. kr. i regional støtte. FilmFyn og DR er blandt de øvrige danske bidragydere til filmens budget på 35 mio. kr.

Der er forventet premiere i efteråret 2014.