Biers succes i priser og billetter

TILBAGEBLIK. Søndag nat dansk tid vandt Susanne Bier en Emmy for som instruktør på tv-serien "Natportieren". Vejen til den fornemme hæder er gået fra hendes tidlige film på små budgetter forbi en Golden Globe, en Oscar, 3,8 mio. solgte billetter i danske biografer, 6 Bodil'er, 17 Robert'er, en Dogme-film og to Hollywood-produktioner. 

Susanne Bier Billeder af Susanne Bier og fra hendes film. Klik dig igennem billederne fra 1991 og frem til i dag. 

 

 

Biers spillefilmdebut, den svensk-danske "Freud flytter hjemmefra" (1990), modtog flere internationale priser, og det samme gjorde hendes næste film, den danske "Det bli'r i familien" (1993). Siden har både den internationale og hjemlige succes været til at få øje på. Det er blandt andet blevet til en Oscar og en Golden Globe for "Hævnen" (2010) samt millioner af solgte billetter verden over. 

 

 

"Hævnen" er den af Biers film, der har fundet flest internationale priser. I alt 12 af slagsen er det blevet det til.

Blandt Bodil- og Robert-priserne er det Dogme-filmen "Elsker dig for evigt" (2002), der med otte priser vandt flest.

I alt har Biers film solgt 3,8 mio. billetter i danske biografer. Den mest populære ved biograflugerne er "Den eneste ene" med mere end 840.000 solgte billetter. I alt fem af hendes film har solgt mere end 400.000 billetter herhjemme.

Susanne Bier lavede i mange år film på lave budgetter, den svensk-danske "Hånden på hjertet" (2000) for 7,9 mio. kr. og "Elsker dig for evigt" for 8,7 mio. kr. Siden har hun haft større beløb at gøre med. "Den skaldede frisør" (2012) havde et budget på 42,5 mio. kr.

Top-5: Oversigt over priser og billetter

 
 
Tags: Susanne Bier