Biografpremiere på Sommeren '92

PREMIERE. Kasper Barfoeds spillefilm "Sommeren '92" om det historiske EM-brag har dansk biografpremiere den 27. august.

"Sommeren '92" er filmatiseringen af de dramatiske hændelser, da det danske landshold ganske uventet vandt EM-guld i 1992. 

Landstræner Richard Møller Nielsen kæmper en ulige kamp med et splittet hold, der nægter at spille efter hans taktik. Ingen forstår, hvad han vil - hverken spillerne eller pressen. Kun hans kone Jonna forstår ham. Han er Danmarks mest udskældte mand, og det ser sort ud. Men i sommeren '92 får Richard en uventet chance, og pludselig er holdet på vej til EM i Sverige. Med i bagagen følger de interne konflikter, uenigheder og de personlige udfordringer, men Richard er overbevist om, at de sammen kan gøre det umulige. En film om en mand, der imod alle odds samler et hold og en nation. 

Ulrich Thomsen har hovedrollen som landstræner Richard Møller Nielsen. "Arvingerne"-skuespiller Mikkel Boe Følsgaard spiller Kim Vilfort, Gustav Dyekjær Giese har fået afbleget håret til rollen som Peter Schmeichel, og Cyron Melville spiller Brian Laudrup. 

"Sommeren '92" er instrueret af Kasper Barfoed, der tidligere har instrueret blandt andet TV-serien "Den som dræber" og spillefilmen "Kandidaten". Filmen er produceret af Nina Bisgaard, Meta Louise Foldager og Kris Thykier for PeaPie og Meta Film med støtte fra Det Danske Filminstitut. 

"Sommeren '92" har premiere i de danske biografer torsdag den 27. august. 

Trailer