Bulgarsk-dansk film til Locarno

VERDENSPREMIERE. Ralitza Petrovas bulgarsk-dansk koproducerede spillefilm "Godless" får torsdag den 11. august verdenspremiere i Locarno Filmfestivals internationale hovedkonkurrence.

"Godless" udspiller sig i en fjern bulgarsk by, hvor en sygeplejerske passer ældre mennesker med demens og supplerer sin indkomst og morfinafhængighed ved at sælge deres id-kort på det sorte marked. Da hun møder en ny patient, åbner en anden verden sig for hende, og det får voldsomme konsekvenser.
 

Filmen er koproduceret af Eva Jakobsen, Katrin Pors og Mikkel Jersin for danske Snowglobe, og Det Danske Filminstitut har koproduktionsstøttet med 900.000 kr. Peter Albrechtsen har stået for filmens sound design, og en del af postproduktionen er foregået i Danmark, hvor blandt andet  Ian Bach og Slowmotion FX har stået for colorgrading.

Locarno Filmfestival (3.-13. august)

Koproduktioner

Formålet med at yde støtte til koproduktioner er at styrke samarbejdet mellem producenter, at inspirere og medvirke til kompetenceudvikling i filmbranchen samt at øge filmenes muligheder for at opnå international finansiering og kunne rejse over grænserne.

Filmprojekter, hvor den danske producent ikke er hovedproducent, kan støttes smed op til 60 % af den danske andel af produktionsomkostningerne. Produktionerne skal have filmiske og kunstneriske kvaliteter, og der skal være tale om dansk kreativ og/eller teknisk deltagelse i produktionen. Desuden skal der være en aftale om dansk tv-visning og/eller biografdistribution.

Der bliver hvert år bevilget støtte til 6-9 spillefilm.