Canned Dreams

CPH:DOX. Den danske koproduktion "Canned Dreams" tager publikum med på en eftertænksom rejse med udgangspunkt i noget så jordbundent som produktionen af en dåse ravioli. Kan ses på CPH:DOX og filmstriben.dk.

Det er ikke umiddelbart til at se, at den dåse ravioli, der i slutningen af "Canned Dreams" står som én blandt mange i et anonymt supermarked, rummer ingredienser fra hele verden. Ikke desto mindre er det, hvad "Canned Dreams" gerne vil vise sit publikum. Kameraet er med, når metallet udvindes i Brasilien, når køerne slagtes i Polen, og når hveden høstes i Ukraine. Undervejs skildrer filmen de menneskelige skæbner, som er involveret i processen. Vi hører deres drømme og følger deres arbejdsdag helt tæt på.

Det danske produktionsselskab Final Cut for Real er koproducent på filmen. For koproducer Anne Köhncke har drivkraften bag samarbejdet været filmens underliggende budskab og måden, det formidles på.

Visninger på CPH:DOX

Fredag den 9. nov. kl. 17.00
Vester Vov Vov

Søndag den 11. nov. kl. 19.00
Palads

"Det er en smuk og vigtig film. Den giver tid til eftertanke ved at gå tæt på et dagligdagsfænomen. Den får os til til at tænke over, hvordan vi behandler hinanden, og hvordan vi behandler de dyr, vi spiser," siger hun.

"Canned Dreams" er instrueret af Katja Gauriloff og produceret af Joonas Berghäll for Oktober OY, som blandt andet står bag den prisbelønnede dokumentarfilm "Steam of Life" om den finske saunakultur. De danske koproducenter er Anne Köhncke og Signe Byrge Sørensen fra Final Cut for Real med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmen kan ses hjemmefra på Filmstriben.

Læs mere om filmens lydside i artiklen Drømme og længsel på dåse.