Cartoon Network producerer dansk animation

PUBLIC SERVICE PULJEN. Cartoon Network producerer for første gang deres egen danske originalserie, "Den tapre Prins Ivandoes heroiske færd", der er skabt af Sun Creature Studio i København med støtte fra Public Service Puljen.

"Den tapre Prins Ivandoes heroiske færd" er skabt af de danske animatorer Christian Bøving-Andersen og Eva Lee Wallberg. Serien følger Ivandoe, den unge prins af Skoven, hvis far har givet ham til opgave at hjembringe en magisk gylden fjer. Ledsaget af sin dedikerede væbner, den lille fugl Bert, begiver Ivandoe sig ud på et episk fjollet eventyr fyldt med en række besynderlige væsner i nye og mystiske områder af Skoven.

Samarbejdet med en stor international aktør på animationsområdet giver nye muligheder for dansk animation – Nanna Mailand-Mercado

Christian Bøving-Andersen og Eva Lee Wallberg er begge uddannet på The Animation Workshop i Viborg og har i England arbejdet på "Gumball" for Cartoon Network. De to animatorer er nu vendt hjem til Danmark og står bag den nye serie hos det danske animationsstudie Sun Creature Studio i København.

Public Service Puljen

Public Service Puljen støtter programmer, der i et væsentligt omfang lever op til de fastsatte public service-målsætninger for ordningen – originalitet, betydning og kvalitet.

Puljen yder støtte til udvikling og produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar samt programmer til børn og unge inden for alle genrer.

Medieaftalen for 2015-2018 giver Public Service Puljen en bevillingsramme på samlet 46,75 mio. kr. om året. 

Partierne bag medieaftalen har desuden bevilget et engangsbeløb på 23 mio. kr. til Public Service Puljen fra overskydende licensmidler i 2015.

Læs mere om Public Service Puljen

"Det har været så sjovt at arbejde med Cartoon Network og det dedikerede team på Sun Creature Studio – med udviklingen af det, der startede som en lille idé i East London, til de 10 faktiske afsnit, som er produceret her i København. Vi er meget glade og stolte af resultatet, og vi håber virkelig, at børnene derude vil elske at rejse med Ivandoe, ligeså meget som vi gør," fortæller Christian Bøving-Andersen og Eva Lee Wallberg.

Hvert af de ti afsnit varer tre minutter, og serien lanceres online som et spil sideløbende med tv-visningerne. "Den tapre Prins Ivandoes heroiske færd" får premiere til efteråret 2017.

"Med Public Service Puljen i ryggen har det været muligt for Christian og Eva at trække Cartoon Network til Danmark. Samarbejdet med en stor international aktør på animationsområdet giver nye muligheder for dansk animation. Danmark, der er kendt i verden for sin høje kvalitet, kan nå et endnu større børnepublikum – som også rækker ud over landets grænser," fortæller Nanna Mailand-Mercado, producer på Public Service Puljen ved Det Danske Filminstitut.

Cartoon Network er en af de tv-kanaler med det største børnepublikum i Danmark.

"Den tapre Prins Ivandoes heroiske færd" er produceret af Charlotte de La Gournerie og Petter Lindblad for Sun Creature Studio. Serien er støttet af Public Service Puljen med 2,3 mio. kr.