Cecilie McNair debuterer med psykologisk drama

I PRODUKTION. Cecilie McNair har i denne uge påbegyndt optagelserne på sin spillefilmdebut, 'Baby Pyramid', der har Danica Curcic i hovedrollen. Der er forventet premiere i 2022.

Cecilie McNair har allerede modtaget hæder for kortfilm som 'Lille a', der i 2019 vandt en Young Directors Award for bedste filmskolefilm ved filmfestivalen i Cannes. Nu tager instruktøren springet til spillefilmen med det psykologiske drama 'Baby Pyramid', som gik i optagelse i mandags. 

Danica Curcic spiller den ufrivilligt barnløse fertilitetslæge Hannah, der kæmper med at blive gravid. Hvor langt er hun villig til at gå for at få sit højeste ønske opfyldt?

Med sin film vil instruktøren skildre de grimme følelser af uretfærdighed, som kommer af ufrivillig barnløshed, og stiller spørgsmålet, om det er en menneskeret at få børn.

McNair tog sin afgang fra den alternative filmskole Super16 i 2018 med førnævnte 'Lille a'. Hun har siden stået bag DR3-serien 'Natten til lørdag', en ungdomsserie om det seksuelle spils grænseland.

'Baby Pyramid' er produceret af Matilda Appelin og René Ezra for Nordisk Film Production i samarbejde med DR og støttet af Filminstituttets talentordning New Danish Screen. Der er forventet premiere i løbet af 2022.

New Danish Screen støtter talentudvikling i dansk film gennem støtte til lovende, kunstneriske stemmer. Ordningen har blandt andet støttet film som 'Vinterbrødre', 'Den skyldige', 'Psykosia' og 'En frygtelig kvinde'.