Christian Bengtson debuterer med familiedramaet Krysantemum

I PRODUKTION. Christian Bengtson har skrevet og instruerer sin første spillefilm, som er gået i optagelse i denne uge i Thy. Filmen produceres af Hyæne Film med støtte fra New Danish Screen. Der er forventet premiere i 2022.

Optagelserne til familiedramaet 'Krysantemum' er begyndt i denne uge i Thisted Kommune i Nordjylland, hvor instruktøren er født og opvokset.

I filmen driver den unge mand Anders ulovligt salg af fyrværkeri i sin fritid. Han har ikke talt med sin far Thomas i årevis på grund af en familietragedie, der rev dem fra hinanden. Men nu er de tvunget til en genforening, hvis fødegården skal reddes.

I filmens bærende roller er Morten Hee Andersen, Henrik Birch og Karen-Lise Mynster.

Manuskriptforfatter og instruktør Christian Bengtson er uddannet fra manuskriptlinjen på Den Danske Filmskole i 2019. Han har været hovedforfatter på tre radiodramaserier for DR og har været henholdsvis hovedforfatter og medforfatter på DR3-serierne 'Noget om Emma' og 'Lover'. I 2019 vandt han FilmFyns Talentpris for kortfilmen 'Draget'. Christian Bengtson har været nomineret til fire Robert-priser.

'Krysantemum' produceres af Daniel Mühlendorph for Hyæne Film, som de seneste år har produceret flere andre debutfilm som Ulaa Salims 'Danmarks sønner', kunstnerkollektivet Gigis' 'Blokhavn' og Lisa Jespersens 'Hvor kragerne vender', der får danske premiere senere på året.

'Krysantemum' er støttet via Filminstituttets talentudviklingsordning New Danish Screen ved kunstnerisk leder Mette Damgaard-Sørensen samt af Den Vestdanske Filmpulje.

Der er forventet biografpremiere i 2022.