Christoffer Boe udstiller på Moesgaard

UDSTILLING. Christoffer Boe har skrevet og instrueret "Rejsen", der fra i dag kan opleves på Moesgaard Museum i Aarhus.

Moesgaard Museum åbner i dag sin store særudstilling "Rejsen", der er en udstilling uden fysiske genstande. I stedet er det en filmisk og sanselig udstilling om syv menneskelige grundvilkår skabt af Christoffer Boe.

"Rejsen" er optaget på syv kontinenter. Udstillingsgæsten føres igennem et fysisk landskab, der præsenterer en visuel fortælling om menneskets rejse mellem yderpunkterne i tilværelsen. Fra et barns første åndedræt i Danmark, føres man videre til kærligheden i Afrika, troen i Sydamerika, angsten i Oceanien, tabet i Nordamerika, rationalitet på Antarktis inden det sidste åndedræt tages i Asien, hvorefter kroppen brændes.

Fokus på det fælles

Ambitionerne er store: "Som kulturhistorisk museum arbejder vi på Moesgaard Museum med arkæologi og etnografi. Stort set alle de genstande og samfund, vi beskæftiger os med, er forbundet med nogle grundlæggende vilkår for det at være menneske. Grundvilkår, der er fælles for alle mennesker gennem hele oldtiden og frem til i dag og overalt på jorden til alle tider," siger Jan Skamby Madsen fra Moesgaard Museum. 

"Rejsen" er skrevet og instrueret af Christoffer Boe og produceret af Zentropa. Udstillingen er en del af this.festival.

Hvor: Moesgaard Museum, Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg
Hvornår: Fra 25. april til 26. november 2017.