enda

Christoffer Boe

(1974 - )

Instruktør og manuskriptforfatter. Født 7/5 1974. Uddannet som instruktør fra Den Danske Filmskole i 2001.

Boes første spillefilm, 'Reconstruction' (2003), vandt Camera d'Or ved Cannes Festivalen. Siden fulgte spillefilmene 'Allegro' (2005), 'Offscreen' (2006), 'Alting bliver godt igen' (2010), 'Beast' (2011) samt dobbeltportrættet 'Spies og Glistrup' (2013). Boe har desuden instrueret den fjerde film i Jussi Adler-Olsens serie om Afdeling Q, 'Journal 64' (2018).

Boe skrev TV 2-serien 'Kriger' (2018) sammen med Simon Pasternak og efter ide af Boe. Han har instrueret alle seks afsnit.

Han stod i 2017 bag udstillingen 'Rejsen', der blev udstillet på Moesgaard Museum i Aarhus.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Kriger - Begravelsen 2018 Instruktion Tv-serie
Kriger - Testen 2018 Instruktion Tv-serie
Kriger - Afhøringen 2018 Instruktion Tv-serie
Kriger - Krigen 2018 Instruktion Tv-serie
Kriger - Rotten 2018 Instruktion Tv-serie
Kriger - Showdown 2018 Instruktion Tv-serie
Kriger (oversigt) 2018 Instruktion Tv-serie
Journal 64 2018 Instruktion DK/Spillefilm
Rejsen 2017 Instruktion DK/Dokumentarfilm
En fremmed flytter ind 2017 Manuskriptkonsulent DK/Dokumentarfilm
I dine hænder 2015 Konsulent DK/Spillefilm
Lang historie kort 2015 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Når dyrene drømmer 2014 Producent DK/Spillefilm
Spies og Glistrup 2013 Instruktion DK/Spillefilm
Afterparty 2013 Executive producer DK/Kort fiktion
Kill 2011 Instruktion DK/Kort fiktion
Beast 2011 Instruktion DK/Spillefilm
Værelse 304 2011 Executive producer DK/Spillefilm
Les amours perdues 2011 Konsulent DK/Kort fiktion
Alting bliver godt igen 2010 Instruktion DK/Spillefilm
Træneren 2009 Manus DK/Kort fiktion
Pagten 2009 Melchior Tv-serie
Ønskebørn 2009 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Riskær - avantgardekapitalisten 2008 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Kandidaten 2008 Mand foran restaurant DK/Spillefilm
Evigt elskes kun det tabte 2008 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Follow the Money/ Riskær avantgardekapitalisten 2007 Instruktion
Offscreen 2006 Instruktion DK/Spillefilm
Allegro 2005 Instruktion DK/Spillefilm
Europe - Danmark 2004 Instruktion DK/Kort fiktion
Reconstruction 2003 Instruktion DK/Spillefilm
En rem af huden 2003 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Hr. Boe & co's Anxiety 2001 Instruktion DK/Kort fiktion
Kissmeyer basic 2001 Instruktion Tv-serie

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
FIPRESCI Årets Bedste Nye Instruktør 2003 San Sebastian International Film Festival 2003 Reconstruction
FIPRESCI Årets Bedste Nye Instruktør 2003 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2003 Reconstruction
Amanda Årets Nordiske Debut 2003 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2003 Reconstruction
Prix de la jeunes 2003 Semaine de la Critique, Cannes 2003 Reconstruction
Camera d'or 2003 Semaine de la Critique, Cannes 2003 Reconstruction
Bedste Instruktør 2004 Transilvania International Film Festival 2004 Reconstruction
Fantastic Jury Award 2007 Austin Fantastic Fest 2007 Offscreen
Bedste Instruktør 2012 Geneva International Film Festival 2012 Beast
Camera d'Or 2003 Cannes, Quinzaine des Réalisateurs 2003 Reconstruction
Ungdomsjuryens pris for bedste spillefilm 2003 Cannes, Quinzaine des Réalisateurs 2003 Reconstruction
Bedste Fotografering 2003 Chicago International Film Festival 2003 Reconstruction
Publikumspris - bedste internationale film 2004 Istanbul Int. Film Festival 2004 Reconstruction
Bedste Film 2004 Sofia International Film Festival 2004 Reconstruction
Bedste Lyd 2004 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2004 Reconstruction
Bedste Klipper 2004 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2004 Reconstruction
Bedste skuespiller 2004 Manila Cinemanila International Film Festival 2004 Reconstruction
FIPRESCI Pris 2004 Montevideo International Film Festival of Uruguay 2004 Reconstruction
3rd Best in Competition 2004 Torun, Camerimage 2004 Reconstruction
Bedste Filmfotograf 2006 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2006 Allegro
Prix du JURYJEUNES long-métrage 2006 Mamers en Mars FF 2006 Allegro
Bedste Filmfotograf 2006 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2006 Allegro
Altre Visioni Prisen 2006 Venice Days 2006 Offscreen
Robert, Bedste Filmklipper 2007 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2007 Offscreen
Bodil, Bedste Mandlige Hovedrolle 2007 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2007 Offscreen
Juryens Special Pris 2012 Gerardmer International Fantasy FF 2012 Beast
Bedste kvindelige skuespiller 2012 Montreal Fantasia Int Film Festival 2012 Beast
Best Director 2014 Athens International Film Festival 2014 Når dyrene drømmer
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2018-10-05 Journal 64
Busan International Film Festival 2018-10-04 Journal 64
Hamburg FilmFest GmbH 2018-09-27 Journal 64
Malmö Nordisk Panorama 2015-09-18 Spies og Glistrup
Cinemateket 2015-08-16 Når dyrene drømmer
Kristiansand filmfestival UNG 2015-04-14 Når dyrene drømmer
Malmö, BUFF 2015-03-09 Når dyrene drømmer
Malaga International Fantastic Film Festival 2014-11-20 Når dyrene drømmer
Torun, Camerimage 2014-11-15 Når dyrene drømmer
Flanders Razor Reel Film Festival 2014-11-06 Når dyrene drømmer
Stockholm International Film Festival 2014-11-05 Når dyrene drømmer
Kiev Molodist Int. Film Festival 2014-10-25 Når dyrene drømmer
Morelia International Film Festival 2014-10-17 Når dyrene drømmer
Sao Paulo Int. Film Festival 2014-10-16 Når dyrene drømmer
Open St. Petersburg Student Film Festival “Beginning” 2014-10-10 Når dyrene drømmer
London Film Festival 2014-10-08 Når dyrene drømmer
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2014-10-03 Når dyrene drømmer
Bergen International Film festival 2014-09-24 Når dyrene drømmer
Helsinki Film Festival 2014-09-18 Spies og Glistrup
Austin Fantastic Fest 2014-09-18 Når dyrene drømmer
Athens International Film Festival 2014-09-17 Når dyrene drømmer
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2014-08-16 Når dyrene drømmer
Melbourne Film Festival 2014-07-31 Når dyrene drømmer
Bucheon International Fantastic Film Festival 2014-07-17 Når dyrene drømmer
Wellington - New Zealand Film Festival 2014-07-17 Når dyrene drømmer
Montreal Fantasia Int Film Festival 2014-07-17 Når dyrene drømmer
VOICES Festival, Vologda 2014-07-04 Når dyrene drømmer
München International Film Festival 2014-06-27 Når dyrene drømmer
Novi Sad Cinema City International Film and New Media Festival 2014-06-21 Spies og Glistrup
Sydney Film Festival 2014-06-04 Når dyrene drømmer
Transilvania International Film Festival 2014-05-30 Spies og Glistrup
Cinemateket 2014-05-25 Spies og Glistrup
Semaine de la Critique, Cannes 2014-05-15 Når dyrene drømmer
Cannes, Festival de 2014-05-14 Når dyrene drømmer
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2014-04-28 Spies og Glistrup
Hong Kong International Film Festival 2014-03-24 Spies og Glistrup
Cleveland International Film Festival 2014-03-19 Spies og Glistrup
Playa del Carmen Riviera Maya Film Festival 2014-03-09 Spies og Glistrup
Sofia International Film Festival 2014-03-06 Spies og Glistrup
Istanbul Festival of Independent Films 2014-02-13 Spies og Glistrup
Rotterdam, International Film Festival 2014-01-22 Spies og Glistrup
Marrakech International Film Festival 2013-11-29 Beast
Taipei Golden Horse Film Festival 2013-11-08 Spies og Glistrup
Lithuania Scanorama Film Forum 2013-11-07 Spies og Glistrup
Stockholm International Film Festival 2013-11-06 Spies og Glistrup
Denver International Film Festival 2013-11-06 Spies og Glistrup
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2013-10-31 Spies og Glistrup
Lübeck, Nordische Filmtage 2013-10-30 Spies og Glistrup
Moscow EFP Westwind FF 2013-10-23 Spies og Glistrup
Kiev Molodist Int. Film Festival 2013-10-19 Spies og Glistrup
Sao Paulo Int. Film Festival 2013-10-18 Spies og Glistrup
Chicago International Film Festival 2013-10-10 Spies og Glistrup
Hamburg FilmFest GmbH 2013-09-26 Spies og Glistrup
Reykjavik Film Festival 2013-09-26 Spies og Glistrup
Toronto International Film Festival 2013-09-05 Spies og Glistrup
Cinemateket 2013-09-01 Reconstruction
Cinemateket 2013-06-04 Spies og Glistrup
Taipei Golden Horse Film Festival 2013-03-29 Beast
Pune International Film Festival India 2013-01-10 Beast
Geneva International Film Festival 2012-11-02 Beast
Helsinki Film Festival 2012-09-15 Beast
Munich Fantasy FilmFest 2012-08-21 Beast
Espoo Ciné International Film Festival 2012-08-17 Beast
Montreal Fantasia Int Film Festival 2012-07-19 Beast
Galway International Film Festival, Film Fleadh 2012-07-10 Beast
Transilvania International Film Festival 2012-06-01 Beast
Amsterdam Imagine Film Festival 2012-04-17 Beast
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2012-04-05 Beast
Austin, SXSW Film Festival 2012-03-09 Beast
Sofia International Film Festival 2012-03-09 Beast
Paris Cine Nordica 2012-03-08 Beast
Gerardmer International Fantasy FF 2012-01-25 Beast
Palm Springs International Film Festival 2012-01-05 Beast
Stockholm International Film Festival 2011-11-09 Beast
Thessaloniki International Film Festival 2011-11-04 Beast
Kiev Molodist Int. Film Festival 2011-10-22 Beast
Warsaw International Film Festival 2011-10-07 Beast
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2011-10-06 Beast
Moscow - Royal Danish Embassy 2011-09-05 Alting bliver godt igen
Transilvania International Film Festival 2011-06-03 Alting bliver godt igen
Seattle International Film Festival 2011-05-19 Alting bliver godt igen
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2011-04-04 Alting bliver godt igen
Wisconsin Film Festival 2011-03-30 Alting bliver godt igen
San Jose Cinequest Film Festival 2011-03-01 Alting bliver godt igen
Dublin International Film Festival 2011-02-17 Alting bliver godt igen
Mexico City Internacional Festival de Cine en la Ciudad de México (FICCMÉXICO) 2011-02-04 Alting bliver godt igen
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 2011-01-08 Alting bliver godt igen
Palm Springs International Film Festival 2011-01-06 Alting bliver godt igen
Les Arcs European Film Festival 2010-12-11 Reconstruction
Stockholm International Film Festival 2010-11-17 Alting bliver godt igen
Taipei Golden Horse Film Festival 2010-11-04 Alting bliver godt igen
Lübeck, Nordische Filmtage 2010-11-03 Alting bliver godt igen
Kiev Molodist Int. Film Festival 2010-10-23 Alting bliver godt igen
Sao Paulo Int. Film Festival 2010-10-21 Alting bliver godt igen
Bitola International Cinematographers Film Festival Manaki Brothers 2010-10-16 Alting bliver godt igen
Warsaw International Film Festival 2010-10-08 Alting bliver godt igen
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2010-10-07 Alting bliver godt igen
Helsinki Film Festival 2010-09-16 Alting bliver godt igen
Athens International Film Festival 2010-09-15 Alting bliver godt igen
Seoul Chungmoro International Film Festival 2010-09-02 Alting bliver godt igen
Prague Fresh Film Festival 2010-08-25 Reconstruction
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2010-08-18 Alting bliver godt igen
Cannes, Quinzaine des Réalisateurs 2010-05-22 Alting bliver godt igen
Cannes, Quinzaine des Réalisateurs 2010-05-12 Alting bliver godt igen
Helsinki National Audiovisual Archive 2008-12-01 Reconstruction
Brussels Eurocine27 2008-05-09 Offscreen
Bilbao FANT Festival de Cine Fantastico 2008-05-08 Offscreen
Mexico City Intl Contemp FF 2008-02-19 Offscreen
Atlanta Danish Film Festival 2008-01-18 Allegro
Pune International Film Festival India 2008-01-10 Offscreen
Tallinn Black Nights Film Festival 2007-11-30 Offscreen
Lithuania Scanorama Film Forum 2007-11-08 Reconstruction
Riga Arsenals 2007-10-12 Offscreen
Warsaw International Film Festival 2007-10-12 Offscreen
DK FILM FEST : LA 2007-10-05 Offscreen
Distributørvisning 2007-10-01 Allegro
Austin Fantastic Fest 2007-09-20 Offscreen
San Sebastian International Film Festival 2007-09-20 Offscreen
Manila Cinemanila International Film Festival 2007-08-08 Offscreen
Perth Revelation Film Festival 2007-07-12 Offscreen
Bucheon International Fantastic Film Festival 2007-07-12 Offscreen
Montreal Fantasia Int Film Festival 2007-07-05 Offscreen
Taipei Film Festival 2007-06-22 Offscreen
Transilvania International Film Festival 2007-06-01 Offscreen
Seattle International Film Festival 2007-05-24 Offscreen
Belgrade Danish Film Event 2007-04-18 Reconstruction
Amsterdam Imagine Film Festival 2007-04-18 Offscreen
New York Scandinavian House 2007-04-15 Allegro
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2007-04-05 Offscreen
Istanbul Int. Film Festival 2007-03-31 Offscreen
Vilnius International Film Festival 2007-03-23 Offscreen
Hong Kong International Film Festival 2007-03-20 Offscreen
Sundance Film Festival 2007-01-18 Offscreen
Tromsø International Film Festival 2007-01-16 Allegro
Palm Springs International Film Festival 2007-01-04 Allegro
Torun, Camerimage 2006-11-25 Reconstruction
Stockholm International Film Festival 2006-11-16 Offscreen
Taipei Golden Horse Film Festival 2006-11-10 Allegro
Sao Paulo Int. Film Festival 2006-10-20 Offscreen
London Film Festival 2006-10-18 Offscreen
Warsaw International Film Festival 2006-10-06 Allegro
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2006-10-06 Offscreen
Hamburg FilmFest GmbH 2006-10-05 Offscreen
Nordisk Råds Filmpris 2006-09-22 Offscreen
Copenhagen International Film Festival 2006-09-21 Offscreen
Venice Days 2006-08-31 Offscreen
Espoo Ciné International Film Festival 2006-08-22 Allegro
Distributørvisning 2006-06-02 Allegro
DK FILM FEST : LA 2006-06-01 Allegro
Seattle International Film Festival 2006-05-25 Allegro
Bilbao FANT Festival de Cine Fantastico 2006-05-10 Reconstruction
Singapore International Film Festival 2006-04-13 Allegro
Hong Kong International Film Festival 2006-04-04 Allegro
Istanbul Int. Film Festival 2006-04-01 Allegro
Vilnius International Film Festival 2006-03-24 Allegro
Mamers en Mars FF 2006-03-24 Allegro
Graz Diagonnale Austrian Film Festival 2006-03-21 Reconstruction
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 2006-03-15 Allegro
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2006-03-10 Allegro
Mexico City Intl Contemp FF 2006-02-21 Allegro
Australian Film Commission Indivision 2006-02-17 Allegro
Gerardmer International Fantasy FF 2006-01-25 Allegro
Sundance Film Festival 2006-01-19 Allegro
Budapest European Film Week 2005-11-24 Allegro
Thessaloniki International Film Festival 2005-11-18 Allegro
Stockholm International Film Festival 2005-11-17 Allegro
Ottawa EU FF 2005-11-15 Reconstruction
Leeds Int. Film Festival 2005-11-10 Allegro
Leeds Int. Film Festival 2005-11-03 Allegro
Hofer International Film Festival 2005-10-26 Allegro
Sao Paulo Int. Film Festival 2005-10-21 Allegro
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2005-10-09 Reconstruction
Toronto International Film Festival 2005-09-08 Allegro
Venice Days 2005-09-01 Allegro
Nairobi EU Film Festival 2005-05-09 Reconstruction
Bangkok International Film Festival 2005-01-13 Reconstruction
Torun, Camerimage 2004-11-27 Reconstruction
Reykjavik Danish Wave 2004-10-01 Reconstruction
Haifa International Film Festival 2004-09-30 Reconstruction
Riga Arsenals 2004-09-18 Reconstruction
Espoo Ciné International Film Festival 2004-08-24 Reconstruction
Perth Revelation Film Festival 2004-07-01 Reconstruction
Manila Cinemanila International Film Festival 2004-06-24 Reconstruction
Sydney Film Festival 2004-06-11 Reconstruction
Troia Int. Film Festival (Setúbal) 2004-06-04 Reconstruction
Transilvania International Film Festival 2004-05-28 Reconstruction
Vilnius International Film Festival 2004-04-30 Reconstruction
Singapore International Film Festival 2004-04-15 Reconstruction
San Francisco Int. Film Festival 2004-04-15 Reconstruction
Istanbul Int. Film Festival 2004-04-10 Reconstruction
Hong Kong International Film Festival 2004-04-06 Reconstruction
Montevideo International Film Festival of Uruguay 2004-04-03 Reconstruction
Wisconsin Film Festival 2004-04-01 Reconstruction
Buenos Aires, Mar Del Plata Int. FF 2004-03-11 Reconstruction
Faces of Love (Moscow) 2004-03-08 Reconstruction
Sofia International Film Festival 2004-03-04 Reconstruction
Göteborg International Film Festival 2004-01-23 Reconstruction
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 2004-01-16 Reconstruction
New York Scandinavian House 2004-01-14 Reconstruction
Havana International FF of New Latin Cinema 2003-12-02 Reconstruction
Tallinn Black Nights Film Festival 2003-11-22 Reconstruction
Thessaloniki International Film Festival 2003-11-21 Reconstruction
Bologna Municipal Film Archive 2003-11-21 Reconstruction
Gijon International Film Festival 2003-11-20 Reconstruction
Milan MIFED 2003-11-09 Reconstruction
London Film Festival 2003-10-22 Reconstruction
St. Petersburg, Danish Wave 2003-10-17 Reconstruction
Bruxelles Cinedays 2003-10-15 Reconstruction
Ghent Flanders Int. Film Festival 2003-10-07 Reconstruction
Morelia International Film Festival 2003-10-03 Reconstruction
Warsaw International Film Festival 2003-10-02 Reconstruction
Busan International Film Festival 2003-10-02 Reconstruction
Chicago International Film Festival 2003-10-02 Reconstruction
Los Angeles, Oscar Nomination Screening 2003-10-01 Reconstruction
Hamburg FilmFest GmbH 2003-09-19 Reconstruction
San Sebastian International Film Festival 2003-09-18 Reconstruction
Helsinki Film Festival 2003-09-18 Reconstruction
Telluride Film Festival 2003-08-29 Reconstruction
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2003-08-17 Reconstruction
Copenhagen International Film Festival 2003-08-13 Reconstruction
Brussels L'age d'Or and Cinédecouvertes Prizes 2003 2003-07-01 Reconstruction
Semaine de la Critique, Cannes 2003-05-14 Reconstruction
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.