Sensommeren og efterårets spillefilm

PREMIERE. Danske film solgte i det første halvår 2,25 mio. billetter – det bedste resultat i mange år – og udbuddet i andet halvår ser særdeles lovende ud.

Sæsonen skydes i gang med Christoffer Boes portrætfilm "Spies og Glistrup" fulgt af Mikkel Nørgaards filmatisering af Jussi Adler-Olsens "Kvinden i buret", Ask Hasselbalchs superheltefilm "Antboy", Jørgen Lerdams animationsfilm "Olsenbanden på dybt vand", Anne-Grethe Bjarup Riis' familiesaga "Tarok" og Nils Malmros' selvbiografiske kærlighedsdrama "Sorg og glæde".


 

 

29. august: Spies og Glistrup (Christoffer Boe)

 

 


"Spies og Glistrup" er historien om to af Danmarks mest farverige personligheder i nyere tid. Vi kender Glistrup for hans kamp mod skattesystemet og rejsekongen Spies for hans morgenbolledamer og udsvævende liv, men kun ganske få kender til den idealisme og det tætte venskab, som prægede deres liv gennem både op- og nedture. Spies og Glistrup brød om nogen med janteloven og var elsket for det.

I titelrollerne ses Pilou Asbæk og Nicolas Bro, og i øvrigt medvirker Jesper Christensen og Trine Pallesen.

"Spies og Glistrup" er instrueret af Christoffer Boe og produceret af Tine Grew Pfeiffer og Caroline Schlüter Bingestam for Alphaville Pictures med konsulentstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 

 


 

 

3. oktober: Kvinden i buret (Mikkel Nørgaard)


kvinden-i-buret
Foto: Christian Geisnæs

"Kvinden i buret" er filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens bestseller af samme navn, og den første af fire film om uopklarede kriminalsager i Afdeling Q.

Efter en blodig skudduel bliver vicekriminalkommissær Carl Mørck tvunget til at lede den nyoprettede Afdeling Q, en afdeling for uopklarede sager. I afdelingen er kun Mørck og hans nye assistent, Assad. Trods udtrykkelige ordrer på kun at sortere sagerne kaster de sig hovedkulds ud i mysteriet om Merete Lynggaard, en smuk kvindelig politiker, der er forsvundet fra en færge med sin hjerneskadede bror som eneste vidne. Carl og Assad begiver sig ud på en rejse, der fører dem dybt ned i samfundets mørkeste afkroge og på sporet af et kalkulerende og forskruet sind.

I filmen medvirker Nikolaj Lie Kaas, Sonja Richter, Mikkel Boe Følsgaard, Søren Pilmark, Troels Lyby m.fl.

"Kvinden i buret" er instrueret af Mikkel Nørgaard med manuskript af Nikolaj Arcel. Filmen er produceret af Louise Vesth og Peter Aalbæk Jensen for Zentropa med støtte fra Markedsordningen ved Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


 

 

3. oktober: Antboy (Ask Hasselbalch)

 

 


Antboy_1

 

Foto: Rolf Konow

 

"Antboy" er historien om den 12-årige dreng Pelle, der ved et skæbnetræf bliver bidt af en myre og udvikler uanede superkræfter. Med hjælp fra sin ven, tegneserienørden Wilhelm, skaber Pelle en hemmelig identitet som superhelten Antboy. Langsomt begynder der at ske ting og sager i det lille samfund. Og da en uhyggelig og gal superskurk, Loppen, melder sig på banen, må superhelten Antboy træde til.

 
 

I hovedrollerne som Antboy og Loppen ses Oscar Dietz og Nicolas Bro.

"Antboy" er instrueret af Ask Hasselbalch og produceret af Eva Jakobsen, Lea Løbger og Birgitte Hald for Nimbus Film med konsulentstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


10. oktober: Olsenbanden på dybt vand (Jørgen Lerdam)


olsen banden
Foto: Nordisk Film

Danmarks undergrund er næsten tømt for olie. Landets største virksomhed, Hæderkrone A/S har investeret alle sine penge i fremstillingen af en olieoptimeringsmaskine. Egon, Benny og Kjeld øjner muligheden for deres største kup nogensinde, men ølgær, et par krokodiller, en undervandsbåd, to tossede tvillingebrødre og en helt ustyrlig olieboreplatform bringer Olsenbanden på meget dybt vand.

Med stemmer af Martin Buch, Nicolaj Kopernikus og Kurt Ravn.

"Olsenbanden på dybt vand" er instrueret af Jørgen Lerdam og produceret af Tomas Radoor og René Ezra for Nordisk Film med støtte fra Markedsordningen ved Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


31. oktober: Tarok (Anne-Grethe Bjarup Riis)


tarok
Foto: Grasten Film

Det danske drama "Tarok", en familiesaga der spænder over tre årtier, tager afsæt i mytologien om den mest kendte hest i Danmark. En travhest der gjorde det umulige og satte Danmark på verdenskortet gennem sine store sejre. Filmen handler dog først og fremmest om den familie fra Jylland, der stod bag. Mod alle odds sejrede familien fra Skive og gav Danmark håb og mod til at drømme.

I filmen medvirker Bjarne Henriksen, Kirsten Lehfeldt, Henrik Vestergaard, Iben Dorner, Thomas Ernst og Frederik Meldal Nørgaard.

"Tarok" er instrueret af Anne-Grethe Bjarup Riis og produceret af Regner Grasten for Grasten Film med støtte fra Markedsordningen ved Det Danske Filminstitut.

 


 

 

14. november: Sorg og glæde (Nils Malmros)

 

 


sorg-og-glaede2
Foto: Martin Dam Kristensen

Gennem en række film har Aarhus-instruktøren Nils Malmros genskabt sin opvækst, barndom og ungdom og inviteret tilskuerne ind i sit liv på godt og ondt. Med sin 11. spillefilm, "Sorg og glæde", blotlægger han nu et afgørende kapitel af sit smertelige voksenliv.

Jakob Cedergren og Helle Fagralid spiller hovedrollerne som ægteparret, der oplever den størst mulige sorg og ulykke i deres liv, og på et nærmest håbløst fundament alligevel forsøger at nå frem til den gensidige og modne kærlighed.

I de øvrige roller ses Nicolas Bro, Ida Dwinger, Kristian Halken, Mads Hammer Larsen og Søren Pilmark.

"Sorg og glæde" er instrueret af Nils Malmros og produceret af Thomas Heinesen for Nordisk Film med konsulentstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 

 


Senere på året er der premiere på Esben Tønnesens "Detektiverne" og Lars von Triers "Nymfomaniac".