enda
Person

Jørgen Lerdam

(1958 – )

Animator og instruktør. Født 1958.

Uddannet i animation hos Bent Barfod Film og har siden arbejdet som animator og chefanimator på en lang række film. Fik i begyndelsen af 1990''erne sit internationale gennembrud på store animationsfilm som ''A Troll in Central Park'', ''Fern Gully and the Last Rainforest" og "Thumbelina''.

Instruerede sammen med Stefan Fjeldmark og Flemming Quist Møller sin første danske spillefilm ''Jungledyret Hugo 2 - den store filmhelt'' (1996), som modtog en ærespris i Montreal. I 2007 instruerede han, sammen med Flemming Quist Møller, opfølgeren ''Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri''.

Lerdam har også instrueret animationsfilmene ''Olsen Banden på de bonede gulve'' (2010), ''Olsen Banden på dybt vand'' (2013), ''Peddersen og Findus 3 - Nissemaskinen'' (2005) og ''Peddersen og Findus: Glemligheder'' (2009).

I 2017 instrurerede han sin niende spillefilm ''Den utrolige historie om den kæmpestore pære'' sammen med Philip Einstein Lipski og Amalie Næsby Fick.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Sig det'' løgn, Luis 2018 Animationskonsulent U/Spillefilm
Den utrolige historie om den kæmpestore pære 2017 Instruktion DK/Spillefilm
Albert 2015 Stemme, Animationsinstruktør DK/Spillefilm
Olsen Banden på dybt vand 2013 Instruktion DK/Spillefilm
Niko 2 - De flyvende brødre 2012 Instruktion U/Spillefilm
Olsen-banden på de bonede gulve 2010 Instruktion, Dronningen DK/Spillefilm
Peddersen og Findus: Glemligheder 2009 Instruktion U/Spillefilm
Rejsen til Saturn 2008 Liberal journalist DK/Spillefilm
Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri 2007 Instruktion, Character design DK/Spillefilm
Den grimme ælling og mig 2006 Storyboard DK/Spillefilm
Peddersen & Findus 3 - Nissemaskinen 2005 Instruktion U/Spillefilm
Der var engang 2004 Instruktion
H.C. Andersen: 10 eventyr 2004 Instruktion
H. C. Andersen: Der var engang... 2002 Instruktion Tv-serie
Hjælp! Jeg er en fisk 2000 Animator DK/Spillefilm
Jungledyret Hugo 2 - den store filmhelt 1996 Instruktion, Animation DK/Spillefilm
Aberne og det hemmelige våben 1995 Animator DK/Spillefilm
Jungledyret 1993 Chefanimation DK/Spillefilm
Valhalla 1986 Chefanimation, Instruktørassistent DK/Spillefilm