enda

Jørgen Lerdam

(1958 - )

Animator og instruktør. Født 1958.


Uddannet i animation hos Bent Barfod Film og har siden arbejdet som animator og chefanimator på en lang række film. Fik i begyndelsen af 1990'erne sit internationale gennembrud på store animationsfilm som "A Troll in Central Park", "Fern Gully and the Last Rainforest" og "Thumbelina".


Instruerede sammen med Stefan Fjeldmark og Flemming Quist Møller sin første danske spillefilm "Jungledyret Hugo 2 - den store filmhelt" (1996), som modtog en ærespris i Montreal. I 2007 instruerede han, sammen med Flemming Quist Møller, opfølgeren "Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri".



Lerdam har også instrueret animationsfilmene"Olsen Banden på de bonede gulve" (2010), "Olsen Banden på dybt vand" (2013), "Peddersen og Findus 3 - Nissemaskinen" (2005) og "Peddersen og Findus: Glemligheder" (2009).


I 2017 instrurerede han sin niende spillefilm "Den utrolige historie om den kæmpestore pære" sammen med Philip Einstein Lipski og Amalie Næsby Fick.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Sig det' løgn, Luis 2018 Animationskonsulent U/Spillefilm
Den utrolige historie om den kæmpestore pære 2017 Instruktion DK/Spillefilm
Albert 2015 Stemme DK/Spillefilm
Olsen Banden på dybt vand 2013 Instruktion DK/Spillefilm
Niko 2 - De flyvende brødre 2012 Instruktion U/Spillefilm
Olsen-banden på de bonede gulve 2010 Instruktion DK/Spillefilm
Peddersen og Findus: Glemligheder 2009 Instruktion U/Spillefilm
Rejsen til Saturn 2008 Liberal journalist DK/Spillefilm
Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri 2007 Instruktion DK/Spillefilm
Den grimme ælling og mig 2006 Storyboard DK/Spillefilm
Peddersen & Findus 3 - Nissemaskinen 2005 Instruktion U/Spillefilm
Der var engang 2004 Instruktion
H.C. Andersen: 10 eventyr 2004 Instruktion
H.C. Andersens eventyr 2004 Instruktion Tv-serie
Hjælp! Jeg er en fisk 2000 Animator DK/Spillefilm
Jungledyret Hugo 2 - den store filmhelt 1996 Instruktion DK/Spillefilm
Aberne og det hemmelige våben 1995 Animator DK/Spillefilm
Jungledyret 1993 Chefanimation DK/Spillefilm
Valhalla 1986 Chefanimation DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Haifa International Film Festival 2018-09-22 utrolige historie om den kæmpestore pære
Kristiansand International Children's Film Festival 2018-04-24 utrolige historie om den kæmpestore pære
TIFF Kids 2018-03-09 utrolige historie om den kæmpestore pære
Berlinale 2018-02-15 utrolige historie om den kæmpestore pære
Taipei City Film Festival 2011-10-11 Olsen-banden på de bonede gulve
Stuttgart International Animation Film Festival 2011-05-03 Olsen-banden på de bonede gulve
Kristiansand International Children's Film Festival 2011-05-03 Olsen-banden på de bonede gulve
Brussels ANIMA Animation Film Festival 2011-03-04 Olsen-banden på de bonede gulve
Berlinale 2011-02-10 Olsen-banden på de bonede gulve
Hong Kong, International Children's Film Carnival 2009-07-03 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
New York BAMKids FF 2009-02-26 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Chicago Int. Children's Film Festival 2008-10-23 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Rimouski Carrousel Int. Youth F.F. 2008-09-28 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 2008-08-22 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Annecy, Festival Int. du Film d'Animation 2008-06-09 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
London Barbican Centre 2008-05-10 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Istanbul TURSAK Childrens Film Festival 2008-04-25 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Kristiansand International Children's Film Festival 2008-04-22 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Malmö, BUFF 2008-03-11 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Lyon Cartoon Movie 2008-03-05 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Berlinale 2008-02-07 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Lübeck, Nordische Filmtage 2003-10-30 Jungledyret Hugo 2 - den store filmhelt
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.