enda
Person

Anne-Grethe Bjarup Riis

(1965 – )

Skuespiller, kunstmaler, instruktør. Født 21/11 1965. Uddannet på Statens Teaterskole 1988-92.

Anne-Grethe Bjarup Riis var medlem af den satiriske kvindeteatergruppe Emmas Dilemma 1995-2005. Som skuespiller har hun medvirket i film som ''Idioterne'' (1998), ''Halalabad blues'' (2002), ''Der var engang en dreng - som fik en lillesøster med vinger'' (2006) og ''Drømmen'' (2006).

Hun debuterede som spillefilminstruktør med ''Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve'' (2012) om en af besættelsestidens mest berømte illegale grupper. Filmen blev set af mere end 760.000 i biografen. Herefter fulgte ''Tarok'' (2013) om Danmarks mest berømte travhest. I 2021 kom ''Hvidstengruppen – de efterladte''.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Hvidstengruppen II – de efterladte 2022 Instruktion DK/Spillefilm
Resten af livet 2022 Konsulent DK/Spillefilm
NABOspionen 2017 Mor DK/Spillefilm
Tarok 2013 Instruktion DK/Spillefilm
Alle for to 2013 Kriminalforsorgsansat DK/Spillefilm
Nymphomaniac 2013 Research DK/Spillefilm
Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve 2012 Instruktion DK/Spillefilm
Savanne banden 2011 Ellen U/Spillefilm
Nedenunder 2009 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Julefrokosten 2009 Stella DK/Spillefilm
Blå mænd 2008 Elin DK/Spillefilm
Nynne 2006 Anne, Nynnes kollega Tv-serie
Der var engang en dreng - som fik en lillesøster med vinger 2006 Trille DK/Spillefilm
Drømmen 2006 Frits'' mor DK/Spillefilm
Helt vildt 2006 Birgit U/Spillefilm
Anna Pihl 2006 Therese Tv-serie
Veninder 2005 Arlette DK/Spillefilm
Er du skidt, skat? 2003 Else Tv-serie
Halalabad blues 2002 Kari DK/Spillefilm
Begravelsen 2002 Henriks kone DK/Kort fiktion
Emmas dilemma 2001 Medvirkende, Manus Tv-serie
Hotellet 2000 Maria Faber Tv-serie
Kærlighed ved første hik 1999 Ekspedient i dyreforretning DK/Spillefilm
Baby Doom 1998 Bettina DK/Spillefilm
Idioterne 1998 Katrine DK/Spillefilm
De ydmygede 1998 Sig selv/Katrine DK/Dokumentarfilm
Bryllupsnatten 1997 Irene Borg DK/Kort fiktion
Café Hector 1996 Line DK/Kort fiktion
I en del af verden 1993 Kit Tv-film
Interview 1992 Medvirkende Tv-film