enda

Anne-Grethe Bjarup Riis

(1965 - )

Skuespiller, kunstmaler, instruktør. Født 21/11 1965. Uddannet på Statens Teaterskole 1988-92.



Anne-Grethe Bjarup Riis var medlem af den satiriske kvindeteatergruppe Emmas Dilemma 1995-2005. Som skuespiller har hun medvirket i film som "Idioterne" (1998), "Halalabad blues" (2002), "Der var engang en dreng - som fik en lillesøster med vinger" (2006) og "Drømmen (2006).



Hun debuterede som spillefilminstruktør med "Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve" (2012) om en af besættelsestidens mest berømte illegale grupper. Filmen blev set af mere end 760.000 i biografen. Herefter fulgte "Tarok" (2013) om Danmarks mest berømte travhest.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
NABOspionen 2017 Mor DK/Spillefilm
Tarok 2013 Instruktion DK/Spillefilm
Alle for to 2013 Kriminalforsorgsansat DK/Spillefilm
Nymphomaniac 2013 Research DK/Spillefilm
Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve 2012 Instruktion DK/Spillefilm
Savanne banden 2011 Ellen U/Spillefilm
Nedenunder 2009 Instruktion DK/Kort fiktion
Julefrokosten 2009 Stella DK/Spillefilm
Blå mænd 2008 Elin DK/Spillefilm
Nynne 2006 Anne, Nynnes kollega Tv-serie
Der var engang en dreng - som fik en lillesøster med vinger 2006 Trille DK/Spillefilm
Drømmen 2006 Frits' mor DK/Spillefilm
Helt vildt 2006 Birgit U/Spillefilm
Anna Pihl 2006 Therese Tv-serie
Veninder 2005 Arlette DK/Spillefilm
Er du skidt, skat? 2003 Else Tv-serie
Halalabad blues 2002 Kari DK/Spillefilm
Begravelsen 2002 Henriks kone DK/Kort fiktion
Emmas dilemma 2001 Medvirkende Tv-serie
Hotellet 2000 Maria Faber Tv-serie
Kærlighed ved første hik 1999 Ekspedient i dyreforretning DK/Spillefilm
Baby Doom 1998 Bettina DK/Spillefilm
Idioterne 1998 Katrine DK/Spillefilm
De ydmygede 1998 Sig selv/Katrine DK/Dokumentarfilm
Bryllupsnatten 1997 Irene Borg DK/Kort fiktion
Café Hector 1996 Line DK/Kort fiktion
I en del af verden 1993 Kit Tv-film
Interview 1992 Medvirkende Tv-film

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Audience Prize 2012 Hamburg FilmFest GmbH 2012 Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve
Robert, Bedste Kvindelige Hovedrolle 2013 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2013 Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve
Robert, YouBio Publikumprisen - Drama 2013 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2013 Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve
Bodil ViaSat Publikumprisen 2013 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2013 Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Cinemateket 2014-07-11 Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve
Shanghai International Film Festival 2014-06-14 Tarok
Göteborg International Film Festival 2014-01-24 Tarok
Palm Springs International Film Festival 2014-01-03 Tarok
Moscow - Royal Danish Embassy 2013-05-29 Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve
Budapest Titanic International Film Festival 2013-04-05 Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve
Palm Springs International Film Festival 2013-01-03 Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve
Cinemateket 2013-01-01 Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve
Hamburg FilmFest GmbH 2012-09-27 Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve
Espoo Ciné International Film Festival 2012-08-17 Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2012-08-15 Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve
Karlovy Vary International Film Festival 2012-06-29 Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve
Cinemateket 2012-06-28 Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.