enda

Ask Hasselbalch

(1979 – )

Instruktør. Født 28/2 1979, Danmark. Ophold på European Film College i Ebeltoft, 2001-02. Fra 2007 medlem af den alternative filmskole Super16 hvorfra han dimitterede i 2010 med afgangsfilmen 'Vilddyr'.

Hasselbalch har både instrueret kortfilm, reklamefilm, musikvideoer og tv-satire. Han spillefilmdebuterede med 'Antboy' i 2013, der bl.a. modtog en Robert for 'Årets børne- og ungdomsfilm', og har siden instrueret de to efterfølgere 'Antboy: Den røde furies hævn' (2014), der ligeledes modtog en Robert, og 'Antboy 3' (2016), der var nomineret til flere priser. 'Skammerens Datter 2 - Slangens gave' (2019) er Hasselbalchs fjerde spillefilm.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Skammerens datter II – Slangens gave 2019 Instruktion DK/Spillefilm
Antboy 3 2016 Instruktion DK/Spillefilm
Antboy: Den Røde Furies hævn 2014 Instruktion DK/Spillefilm
Antboy 2013 Instruktion DK/Spillefilm
Vilddyr 2010 Instruktion DK/Kort fiktion
Huset overfor 2009 Instruktion DK/Kort fiktion
Alliancen 2008 Instruktion DK/Kort fiktion
En sikker vinder 2008 Instruktion DK/Kort fiktion
Tre somre 2006 Produktionsassistent DK/Kort fiktion
Sort oktober 2005 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Publikums Prisen 2015 Kristiansand International Children's Film Festival 2015 Antboy: Den Røde Furies hævn
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Kristiansand International Children's Film Festival 2019-04-29 Skammerens datter II – Slangens gave
Warsaw International Film Festival 2016-10-09 Antboy 3
Kristiansand International Children's Film Festival 2016-04-19 Antboy 3
TIFF Kids 2016-04-08 Antboy 3
Malmö, BUFF 2016-03-14 Antboy 3
Berlinale 2016-02-11 Antboy 3
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2015-11-29 Antboy: Den Røde Furies hævn
Oulu Int. Children's Film Festival 2015-11-16 Antboy: Den Røde Furies hævn
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 2015-10-24 Antboy: Den Røde Furies hævn
Sarajevo Film Festival 2015-08-14 Antboy: Den Røde Furies hævn
Zagreb Motovun Film Festival 2015-07-25 Antboy: Den Røde Furies hævn
Bucheon International Fantastic Film Festival 2015-07-16 Antboy: Den Røde Furies hævn
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2015-05-29 Antboy: Den Røde Furies hævn
Kristiansand International Children's Film Festival 2015-04-21 Antboy: Den Røde Furies hævn
Beijing International Film Festival 2015-04-16 Antboy: Den Røde Furies hævn
TIFF Kids 2015-04-07 Antboy: Den Røde Furies hævn
TIFF Kids 2015-04-01 Antboy
Malmö, BUFF 2015-03-09 Antboy: Den Røde Furies hævn
Berlinale 2015-02-05 Antboy: Den Røde Furies hævn
Sevilla Festival de Cine 2014-11-07 Antboy
Kristiansand International Children's Film Festival 2014-09-16 Antboy
Seoul International Youth Film Festival 2014-08-21 Antboy
Sarajevo Film Festival 2014-08-15 Antboy
Giffoni Film Festival 2014-07-18 Antboy
Tel Aviv International Children's Film Festival 2014-07-17 Antboy
Seattle International Film Festival 2014-05-15 Antboy
TIFF Kids 2014-04-08 Antboy
Malmö, BUFF 2014-03-10 Antboy
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2013-11-30 Antboy
Oulu Int. Children's Film Festival 2013-11-18 Antboy
Tallinn Black Nights Film Festival 2013-11-15 Antboy
Lübeck, Nordische Filmtage 2013-10-30 Antboy
Amsterdam Cinekid 2013-10-16 Antboy
London Film Festival 2013-10-09 Antboy
Rio de Janeiro Film Festival 2013-09-26 Antboy
Toronto International Film Festival 2013-09-05 Antboy
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2013-08-15 Antboy
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.