enda
Person

Ask Hasselbalch

(1979 – )

Instruktør. Født 28/2 1979, Danmark. Ophold på European Film College i Ebeltoft, 2001-02. Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 2004-2010. Fra 2007 medlem af den alternative filmskole Super16, hvorfra han dimitterede i 2010 med afgangsfilmen ''Vilddyr''.

Hasselbalch har både instrueret kortfilm, reklamefilm, musikvideoer og tv-satire. Han spillefilmdebuterede med ''Antboy'' i 2013, der bl.a. modtog en Robert for ''Årets børne- og ungdomsfilm'', og har siden instrueret de to efterfølgere ''Antboy: Den røde furies hævn'' (2014), der ligeledes modtog en Robert, og ''Antboy 3'' (2016), der var nomineret til flere priser. Antboy-trilogien er blevet solgt til mere end 80 lande. Med ''Skammerens Datter 2 - Slangens gave'' (2019) og TV2''s julekalender ''Kometernes jul'' (2021) er Hasselbalch fortsat med at lave film for børn.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Skammerens datter II – Slangens gave 2019 Instruktion DK/Spillefilm
Antboy 3 2016 Instruktion DK/Spillefilm
Antboy: Den Røde Furies hævn 2014 Instruktion DK/Spillefilm
Antboy 2013 Instruktion DK/Spillefilm
Vilddyr 2010 Instruktion DK/Kort fiktion
Huset overfor 2009 Instruktion DK/Kort fiktion
Alliancen 2008 Instruktion DK/Kort fiktion
En sikker vinder 2008 Instruktion DK/Kort fiktion
Tre somre 2006 Produktionsassistent DK/Kort fiktion
Sort oktober 2005 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Ask Hasselbalch i DFI-bogen

ARTIKLER OG NYHEDER