Paprika Steen superskurk i ny Antboy

PRODUKTIONSSTØTTE. Der er lagt op til det ultimative opgør i den sidste film om superhelten Antboy, der denne gang tager kampen op mod en lyssky karrierekvinde. Optagelserne til Ask Hasselbalchs "Antboy 3" skydes i gang i midten af juli.

Optagelserne til Ask Hasselbalchs tredje film om drengen Pelle, der i skikkelse af superhelten Antboy bekæmper det onde, starter den 15. juli og finder sted i København, Hamborg og på Fyn. "Antboy 3" bliver den sidste i Nimbus Films serie om den unge superhelt, der har fået sine superkræfter efter at være blevet bidt af en mutantmyre.

I den nye film er det nu blevet sommer i byen Middellund, og Pelle nyder livet med kæresten Ida og vennen Wilhelm. Pelles tidligere fjende Albert Gæmelkrå, bedre kendt som Loppen, er blevet løsladt og har fået fast arbejde hos Alicia Dufort, Exofarms nye direktør. Men ikke alt er, som det skal være, og snart kastes Antboy ud i det ultimative opgør.

Instruktør Ask Hasselbalch fortæller:

"'Antboy 3' kombinerer charmen og humoren fra den første 'Antboy'-film og spændingen og effekterne fra 'Antboy 2'. Den kommer til at danne det foreløbige og endelige klimaks på en historie, som byder på nye karakterer, men naturligvis også et gensyn med de mange velkendte karakterer, hvoraf nogle vil afsløre overraskende sider af sig selv."

Oscar Dietz, Samuel Ting Graf og Amalie Kruse Jensen ses igen i rollerne som trekløveret Pelle, Wilhelm og Ida, mens Nicolas Bro vender tilbage som Loppen. Ny på rollelisten er Paprika Steen som den lyssky superkarrierekvinde Alicia Dufort.

De to første film om Antboy er solgt til distribution i mere end 25 territorier verden over og har deltaget i internationale festivaler, blandt andet i Toronto og Berlin. Begge film modtog en Robert som Årets Børne- og Ungdomsfilm.

Manuskripterne til trilogien er skrevet af Anders Ølholm og bygger på Kenneth Bøgh Andersens populære børnebogsserie på seks bind.

"Antboy 3" produceres af Lea Løbger for Nimbus Film og har modtaget produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut på 6,5 mio. kr. via Markedsordningen. Filmen får dansk biografpremiere i vinterferien 2016.