Antboy udtaget til Berlin

FESTIVAL. Ask Hasselbalchs biografaktuelle "Antboy: Den Røde Furies hævn" skal konkurrere i Berlin-festivalens Generation Kplus-sektion.

Programmet til Berlin International Film Festival bliver først offentliggjort senere i januar, men allerede nu bekræfter festivalen, at den danske superheltefilm er udtaget.

"At være udtaget til konkurrence i Generation Kplus på Berlinalen vidner om, at den ambitiøse og kunstnerisk stærke danske familiefilm lever i bedste velgående", siger instruktør Ask Hasselbalch og fortsætter: "Det er dejligt, at det store udland, nu for anden gang, får øje på en dansk supermyre. Det er en anerkendelse af, at 'Antboy: Den røde furies hævn' er mere end blot en fortsættelse af den første film; den er helt sin egen".

I 2013 havde den første Antboy-film verdenspremiere på Toronto International Film Festival.

I "Antboy: Den Røde Furies hævn" er Antboy populær som aldrig før, efter at han overvandt Gæmelkrå aka superskurken, Loppen. Men nu står myredrengen pludselig over for en endnu ondere rival, Anti-Christian, den nye dreng på skolen, der ikke skyr nogen midler for at stjæle Ida fra ham. Og som om det ikke er nok, så er Pelle også hjemsøgt. En ny superskurk har meldt sig på banen.

Generation Kplus har ry for at have et stærkt fokus på kvalitetsfilm af internationalt format til det unge publikum. Filmene vurderes af en børnejury og har mulighed for at vinde en krystalbjørn. Sidste gang en dansk familiefilm vandt sådan én var med Niels Arden Oplevs "Drømmen" i 2006.

Den første Antboy-film blev solgt til 35 lande, blandt andet USA, hvor filmens trailer strøg ind på en førsteplads på den amerikanske iTunes chart. Den anden film, der netop har modtaget syv Robert-nomineringer, er allerede solgt til USA, Brasilien, Asien, Italien, Frankrig, Østeuropa og Skandinavien. Instruktør Ask Hasselbalch er i øjeblikket i udvikling med den 3. og afsluttende film i Antboy-trilogien.

Filmene er baseret på de populære bøger af Kenneth Bøgh Andersen, og begge Antboy-film er blevet godt modtaget af både publikum og anmelderne. Antboy-filmene er produceret af Nimbus Film.

"Antboy: Den Røde Furies hævn" havde biografpremiere den 25. december og kan ses i biografer i hele landet.