enda

Mikkel Nørgaard

(1974 – )

Instruktør. Født 23/1 1974. Uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 2001. Inden Filmskolen havde han assisteret på en række danske spillefilm.

Før spillefilmdebuten med 'Klovn' (2010) har Mikkel Nørgaard instrueret for tv. Ud over 15 afsnit af 'Langt Fra Las Vegas' har han været instruktør på hele 42 'Klovn'-afsnit. Derudover har han instrueret afsnit af 'Anna Pihl' og 'Borgen' såvel som 'Live Fra Bremen'.

Nørgaard har ligeledes instrueret de to første titler i filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens 'Afdeling Q'-serie, 'Kvinden i buret' (2013) og 'Fasandræberne' (2014), ligesom han har skrevet manuskript til den fjerde film i serien, 'Journal 64' (2018).
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Journal 64 2018 Manuskript DK/Spillefilm
Klovn Forever 2015 Instruktion DK/Spillefilm
Fasandræberne 2014 Instruktion, Idé DK/Spillefilm
Kvinden i buret 2013 Instruktion, Koncept DK/Spillefilm
Borgen 2 2011 Instruktion Tv-serie
Klovn - the Movie 2010 Instruktion, Historie DK/Spillefilm
Borgen 1 2010 Instruktion Tv-serie
Anna Pihl 2006 Instruktion Tv-serie
Klovn 2005 Instruktion Tv-serie
Strings 2004 2. instruktørassistent DK/Spillefilm
Sidste weekend 2001 Instruktion DK/Kort fiktion
Langt fra Las Vegas 2001 Instruktion Tv-serie
Her i nærheden 2000 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Når mor kommer hjem... 1998 Location manager DK/Spillefilm
Ørnens øje 1997 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Belma 1996 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Krystalbarnet 1996 Location manager DK/Spillefilm
Juletestamentet 1995 Produktionsassistent Tv-serie

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Best Feature Cheval Noir 2011 Montreal Fantasia Int Film Festival 2011 Klovn - the Movie
Gutbuster Comedy Feature "Best Film" 2011 Austin Fantastic Fest 2011 Klovn - the Movie
Gutbuster Comedy Feature "Best Screenplay" 2011 Austin Fantastic Fest 2011 Klovn - the Movie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Moscow - Royal Danish Embassy 2016-04-20 Kvinden i buret
Austin Fantastic Fest 2015-09-24 Klovn Forever
Torun, Camerimage 2014-11-15 Kvinden i buret
Lithuania Scanorama Film Forum 2014-11-06 Kvinden i buret
Lübeck, Nordische Filmtage 2014-10-29 Fasandræberne
Hamburg FilmFest GmbH 2014-09-25 Fasandræberne
Austin Fantastic Fest 2014-09-18 Fasandræberne
Shanghai International Film Festival 2014-06-14 Kvinden i buret
Seattle International Film Festival 2014-05-15 Kvinden i buret
Göteborg International Film Festival 2014-01-24 Kvinden i buret
Palm Springs International Film Festival 2014-01-03 Kvinden i buret
Lübeck, Nordische Filmtage 2013-10-30 Kvinden i buret
Mumbai Film Festival 2013-10-17 Kvinden i buret
Busan International Film Festival 2013-10-03 Kvinden i buret
Hamburg FilmFest GmbH 2013-09-26 Kvinden i buret
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2013-09-19 Kvinden i buret
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2013-08-15 Kvinden i buret
Locarno, Festival internazionale del film 2013-08-07 Kvinden i buret
Buenos Aires, Mar Del Plata Int. FF 2012-11-17 Klovn - the Movie
Moscow - Royal Danish Embassy 2012-05-10 Klovn - the Movie
Austin Fantastic Fest 2012-02-10 Klovn - the Movie
Austin Fantastic Fest 2011-09-22 Klovn - the Movie
Montreal Fantasia Int Film Festival 2011-07-14 Klovn - the Movie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.