enda
Person

Mikkel Nørgaard

(1974 – )

Instruktør. Født 23/1 1974. Uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 2001. Inden Filmskolen havde han assisteret på en række danske spillefilm.

Før spillefilmdebuten med ''Klovn'' (2010) har Mikkel Nørgaard instrueret for tv. Ud over 15 afsnit af ''Langt Fra Las Vegas'' har han været instruktør på hele 42 ''Klovn''-afsnit. Derudover har han instrueret afsnit af ''Anna Pihl'' og ''Borgen'' såvel som ''Live Fra Bremen''. Han har siden instrueret yderligere to spillefilm i ''Klovn''-trilogien, ''Klovn Forever'' (2015) og ''Klovn the Final'' (2020).

Nørgaard har ligeledes instrueret de to første titler i filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens ''Afdeling Q''-serie, ''Kvinden i buret'' (2013) og ''Fasandræberne'' (2014), ligesom han har skrevet manuskript til den fjerde film i serien, ''Journal 64'' (2018).
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Klovn The Final 2020 Instruktion, Historie DK/Spillefilm
Journal 64 2018 Manuskript DK/Spillefilm
Klovn Forever 2015 Instruktion DK/Spillefilm
Fasandræberne 2014 Instruktion, Ide DK/Spillefilm
Kvinden i buret 2013 Instruktion, Koncept DK/Spillefilm
Borgen 2 2011 Instruktion Tv-serie
Klovn - The Movie 2010 Instruktion, Historie DK/Spillefilm
Borgen 1 2010 Instruktion Tv-serie
Anna Pihl 2006 Instruktion Tv-serie
Klovn 2005 Instruktion Tv-serie
Strings 2004 2. instruktørassistent DK/Spillefilm
Sidste weekend 2001 Instruktion DK/Kort fiktion
Langt fra Las Vegas 2001 Instruktion Tv-serie
Her i nærheden 2000 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Når mor kommer hjem... 1998 Location manager DK/Spillefilm
Ørnens øje 1997 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Belma 1996 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Krystalbarnet 1996 Location manager DK/Spillefilm
Juletestamentet 1995 Produktionsassistent Tv-serie
Copenhagen Samba - Karneval i København 1983 Fotografassistent DK/Dokumentarfilm

ARTIKLER OG NYHEDER