Austin genrefest med danske film

AUSTIN. Mikkel Nørgaårds "Klovn Forever", Anders Thomas Jensens "Mænd og høns" og Bo Mikkelsens "Sorgenfri" er inviteret til USA's største genrefilmfestival Austin Fantastic Fest i Texas, der finder sted 24. september-1. oktober.

Når Austin Fantastic Fest i Texas, der er den største filmfestival for genrefilm i USA, åbner den 24. september, er tre danske film med i programmet: Mikkel Nørgaårds "Klovn Forever", Anders Thomas Jensens "Mænd og høns" og Bo Mikkelsens "Sorgenfri". De to første film skal dog først lige en tur til den store genrefilmfestival L'Étrange Festival, der afholdes i Paris i dagene 3.-13. september.

Klovn Forever

"Klovn Forever", der får dansk premiere den 24. september, får verdenspremiere på L'Étrange Festivalen og nordamerikansk premiere i Austin, hvor "Klovn – The Movie" i 2011 vandt prisen for bedste komedie.

I den nye film sættes venskabet mellem Casper og Frank på den ultimative prøve, da Casper flytter til Los Angeles for at forfølge sin karriere, og Frank sætter efter ham. Der er gensyn med Mia Lyhne, Iben Hjejle, Elsebeth Steentoft, Niels Weyde og Lars Hjortshøj og desuden deltager Nikolaj Coster-Waldau, Johannes Riis, Tina Hjortshøj Bilsbo, Ib Michael,Ulrich Møller-Jørgensen og Simone Colling.

"Klovn Forever" har manuskript af Casper Christensen og Frank Hvam og er produceret af Jesper Zartov for Nutmeg Movies.

Jonas Varsted Kirkegaard har talt med Casper og Frank: Det starter med et instinkt …

Mænd og høns

maendoghoens1
"Mænd og høns". Foto: Rolf Konow.

"Mænd og høns", der allerede er ude på streaming og dvd, er den mest sete danske film i biograferne i år. Den får nordamerikansk premiere på filmfestivalen i Toronto en uges tid, før den skal til Austin.

Mænd og høns på vej over Atlanten

Mads Mikkelsen, David Dencik, Nikolaj Lie Kaas, Søren Malling og Nicolas Bro spiller fem brødre, der trods store uoverensstemmelser bliver tvunget af omstændighederne til at leve sammen og lære at acceptere, hvem de er, og hvor de kommer fra.

Anders Thomas Jensen har selv skrevet manuskript, og Kim Magnusson og Tivi Magnusson har produceret for M&M Productions.

Sorgenfri

sorgenfri
"Sorgenfri. Foto: Christian Geisnæs.

Bo Mikkelsens spillefilmdebut, gyseren"Sorgenfri", der har dansk premiere den 3. marts næste år, får sin verdenspremiere i Austin.

Filmen følger en familie på fire i den idylliske forstad Sorgenfri. Familiens liv tager en drastisk ændring, da en mystisk virus bryder ud i byen. Pludselig handler det om rå overlevelse, og spørgsmålet er om familiens sammenhold er stærkt nok til at klare sig gennem krisen. På rollelisten er blandt andre Mille Dinesen, Troels Lyby, Benjamin Engell og Marie Hammer Boda.

Bo Mikkelsen står selv for manuskriptet, og Sara Namer har produceret for Meta Film.

Alle tre film er produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut.