enda

Bo Mikkelsen

(1973 – )

Instruktør. Uddannet som instruktør fra Super16 i 2007. Derudover har Mikkelsen studeret i Göteborg på Valand New Media and Art fra 2001-2002.


"Sorgenfri" (2016) er Bo Mikkelsens spillefilmdebut.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Sorgenfri 2016 Instruktion, Manuskript, Klipper DK/Spillefilm
Tabu 2012 Instruktion, Manus, Klip DK/Kort fiktion
Terapi 2006 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Noget om Halfdan 2006 Klip DK/Dokumentarfilm
Vakuum 2005 Instruktion, Manuskript, Klipper DK/Kort fiktion
Lukas 2005 Manuskript DK/Kort fiktion
Sover du 2004 Instruktion, Manuskript, Klipper DK/Kort fiktion
4000 Roskilde 2002 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Kort fiktion
Brændende Kærlighed 2002 Instruktion, Manus, Klip DK/Kort fiktion
Komfurfilm 2002 Klip DK/Kort fiktion
3017-3047 - Fra en samling af numser 2002 Klip DK/Eksperimentalfilm
Fodrejsen 2001 2001 Klip DK/Dokumentarfilm
Gem et smil Katrine 2001 Klip DK/Kort fiktion
The Dog Inside 2000 Foto DK/Eksperimentalfilm
Skygger og magi 2000 Klip DK/Dokumentarfilm
Bacon 1999 Instruktion, Manus, Klip, Lyd, Animation DK/Eksperimentalfilm
Digital Workshop 1999 1999 Klip Antologi
Det guddommelige 1999 Klip DK/Kort fiktion
The End 1999 Klip DK/Kort fiktion
The Burn 1999 Klip DK/Dokumentarfilm
Rum 1998 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Eksperimentalfilm
Tobeornottobe 1998 Klip DK/Eksperimentalfilm
Genklang 1998 Klip DK/Kort fiktion
The mulatto 1998 Klip DK/Kort fiktion
Sisyfos verden 1997 Klip DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Speciel Mention 2012 Valladolid International Film Festival 2012 Tabu
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2016-08-20 Sorgenfri
Bucheon International Fantastic Film Festival 2016-07-21 Sorgenfri
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2016-03-29 Sorgenfri
Stockholm International Film Festival 2015-11-11 Sorgenfri
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2015-10-09 Sorgenfri
London Film Festival 2015-10-07 Sorgenfri
Austin Fantastic Fest 2015-09-24 Sorgenfri
Thessaloniki International Film Festival 2013-11-01 Tabu
Valladolid International Film Festival 2012-10-20 Tabu
Odense Internationale Film Festival 2012-08-20 Tabu
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.