Spies & Glistrup til Toronto

FESTIVAL. Christoffer Boes "Spies & Glistrup" og to danske koproduktioner er bekræftet i Toronto Film Festivals program, hvis fulde indhold endnu ikke er offentliggjort.

Christoffer Boes "Spies & Glistrup" er udtaget til Toronto International Film Festival (5.-15. september), en sværvægter blandt årets filmbegivenheder. Med mere end 300.000 gæster og et stort opbud af amerikanske og asiatiske filmkøbere er festivalen både kunstnerisk og kommercielt en vigtig platform for lancering af film internationalt.

Filmen får international premiere i profilprogrammet Vanguard, der med provokerende og overrumplende film udfordrer almindelig mainstream.

De danske koproduktioner "Borgman" og "Vi är bäst!" deltager også på festivalen, der dog endnu ikke har annonceret årets fulde program.

To begavede excentrikere

"Spies & Glistrup" er Christoffer Boes historie om to af Danmarks mest farverige personligheder i nyere tid, deres tætte venskab og den idealisme, som prægede deres liv gennem både op- og nedture. Filmen, der foregår i perioden 1965-84, tager os med ind bag facaden på de to karismatiske og begavede excentrikere, der satte deres tydelige spor i danskernes hverdag i flere årtier.

I de to altdominerende hovedroller ses Nicolas Bro som Mogens Glistrup og Pilou Asbæk som Simon Spies. Christoffer Boe, der senest har lavet filmene "Alting bliver godt igen" og "Beast", har skrevet manuskript sammen med Simon Pasternak, og Tine Grew Pfeiffer og Caroline Schlüter Bingestam har produceret for Alphaville Pictures Copenhagen med støtte fra Det Danske Filminstitut. "Spies & Glistrup spiller i de danske biografer fra den 29. august.

Borgman

I den hollandsk-belgisk-dansk koproducerede spillefilm "Borgman" har den hollandske auteur Alex van Warmerdam givet Sara Hjort en større rolle som barnepige i en mørk, vittig og absurd ondsindet fabel om en velbjerget kernefamilie, der for sent registrerer en snigende trussel.

"Borgman", der deltog i hovedkonkurrencen i Cannes tidligere på året, er koproduceret af Tine Mosegaard for Angel Films med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Vi är bäst! (We are the Best)

Med den svensk-danske koproduktion "Vi är bäst!" er den svenske instruktør Lukas Moodysson tilbage i feel-good stemningen, der kendetegnede hans tidlige film. Filmen foregår i Stockholm i 1982, hvor tre 13-årige piger starter et punkband uden instrumenter – selvom alle siger, at punken er død!

"Vi är bäst!" er produceret af Lars Jönsson for Memfis Film i koproduktion med Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Toronto International Film Festival 5.-15. september