Christoffer Boe instruerer miniserie

PUBLIC SERVICE PULJEN. Christoffer Boe er netop gået i gang med optagelserne tv-serien "Kriger" med Dar Salim og Danica Curcic i hovedrollerne. Serien får premiere på TV 2 i efteråret 2018.

Christoffer Boe er i instruktørstolen til krimidramaet "Kriger", der handler om fællesskaber, loyalitet og forræderi blandt krigsveteraner, rockere og politifolk. Manuskriptet er skrevet af Boe og Simon Pasternak i fællesskab. 

Ambitionen med 'Kriger' er klart at give tv en skarp, moderne og potent miniserie, som ikke ser sig tilbage – Christoffer Boe

"Ambitionen med 'Kriger' er klart at give tv en skarp, moderne og potent miniserie, som ikke ser sig tilbage – mens den bevæger sig væk fra samtalekøkkenerne og den daglige weltschmerz og ud i samfundets periferi, hvor mænd og kvinder lever og dør for at forsvare deres idealer" siger Christoffer Boe. 

Public Service Puljen

Public Service Puljen støtter programmer, der i et væsentligt omfang lever op til de fastsatte public service-målsætninger for ordningen – originalitet, betydning og kvalitet.

Puljen yder støtte til udvikling og produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar samt programmer til børn og unge inden for alle genrer.

Medieaftalen for 2015-2018 giver Public Service Puljen en bevillingsramme på samlet 46,75 mio. kr. om året. 

Partierne bag medieaftalen har desuden bevilget et engangsbeløb på 23 mio. kr. til Public Service Puljen fra overskydende licensmidler i 2015.

Læs mere om Public Service Puljen

I 'Kriger' vender CC hjem efter aktiv militærtjeneste i forskellige krigszoner. På CC’s sidste mission gik det galt, og hans bedste ven, Peter, blev dræbt. Hjemme i Danmark er CC plaget af skyld og kan ikke finde sig til rette i et samfund, som helst vil glemme alt om krig. For at lindre sin skyldfølelse hjælper han Peters enke, politiefterforskeren Louise, der har særligt fokus på bandekriminalitet og i særdeleshed på rockerkongen Tom.

Udover Dar Salim og Danica Curcic rummer rollelisten også Lars Ranthe, Nicolas Bro, Søren Malling, Natalie Madueño, Jacob Oftebro, Andrea Vagn Jensen m.fl.

"'Kriger' er en original historie om konsekvenserne af den danske krigsdeltagelse, og hvad det kræver at indgå i et fællesskab både på et personligt og samfundsmæssigt plan. Det er en serie, der kan få stor relevans og værdi som public service," fortæller Nanna Mailand-Mercado, producer på Public Service Puljen ved Det Danske Filminstitut.

Jonas Allen og Peter Bose producerer miniserien for Miso Film til TV 2 med støtte fra Public Service Puljen. Producerteamet står også bag serierne "Den som dræber" og "Dicte".