Cinemateket præsenterer filmperler i biografer landet over

CINEMATEKET. Under overskriften 'Cinemateket præsenterer' giver Det Danske Filminstitut biografer i hele landet mulighed for at vise nogle af de bedste film, der har været vist i Cinemateket i København. Tilbuddet for 2019 er netop udsendt til landets biografer, som kan søge støtte til lokalt samarbejde om events og anden formidling.

I sidste uge udsendte Det Danske Filminstitut filmprogram og informationer om ordningen 'Cinemateket præsenterer' i 2019. Ordningen, der har fungeret i nogle år, giver biografer i hele landet mulighed for at præsentere danske og udenlandske film, som har været vist med stor succes i Cinemateket i København.
 
Samarbejdet fungerer ved, at den enkelte biograf selv vælger de ønskede film blandt et filmprogram på 10 titler. Cinemateket har clearet rettigheder og står for distributionen, og biografen betaler en fast omkostningsbaseret filmleje på 1.000 kr. per visning. Biografen kan samtidig søge støtte fra DFI til formidling, præsentation og lancering af filmene. 

Yderlige oplysninger

Morten Tang
Presse- og redaktionsmedarbejder
Tlf. +45 2214 8940
mortent@dfi.dk

 
2019-udgaven af 'Cinemateket præsenterer' består af 10 nydigitaliserede danske og udenlandske film, der alle har sat deres spor i filmhistorien. Fra én af dansk films allerstørste successer 'Mød mig på Cassiopeia' fra 1951 til Lars Von Triers psykologiske fabel 'Antichrist' over internationale klassikere og nyklassikere som 'Leoparden', 'Chinatown', 'The Big Lebowski' og musicalperlen 'Grease' i sing-along-version.
 
For alle films vedkommende er er der masser af potentiale for at tilføje f.eks. introduktioner, foredrag og andre aktiviteter, der kan perspektivere filmen og dens temaer og f.eks. give en lokal forankring.  Her vejleder Cinemateket også omkring konkrete ideer til events m.v., og leverer en række forslag hertil sammen med filmprogrammet.
 
Bibliotekers og biografers ansøgning om at deltage i 'Cinemateket præsenterer' skal være DFI i hænde senest 14. januar 2019.

Tags: