Copenhagen Bombay og Den magiske juleæske på Cinekid

FESTIVAL. Jacob Leys "Den magiske juleæske" konkurrerer netop nu om prisen for Bedste børnefilm på den store børnefilmfestival Cinekid i Amsterdam. Samtidig fylder produktionsselskabet bag, Copenhagen Bombay, 10 år og tager et optimistisk vue over de kommende år.

Animationsinstruktør Jacob Leys debutspillefilm "Den magiske juleæske" får dansk biografpremiere den 10. november, men spiller netop nu på festivalen Cinekid i Amsterdam, hvor den sammen med "Villads fra Valby" konkurrerer om prisen for Bedste børnefilm.  Festivalen er en af Europas vigtigste for børnefilm og løber fra den 15. til 21. oktober.

Vi er blevet 10 år stærkere og mere erfarne, og vi samarbejder i dag med mere end 25 forskellige historiefortællere, som deler vores visioner for originalt indhold til børn og unge

Samtidig holdt Copenhagen Bombays direktør, grundlægger og producer Sarita Christensen onsdag en keynote på Cinekid i anledning af selskabets 10 års fødselsdag. Her tog hun, med udgangspunkt i Copenhagen Bombays imponerende CV af tv-serier, kort-, dokumentar- og spillefilm, et tilbageblik på selskabets gode og mindre gode erfaringer gennem årene – og et kig på strategien fremadrettet:

"Vi er blevet 10 år stærkere og mere erfarne, og vi samarbejder i dag med mere end 25 forskellige historiefortællere, som deler vores visioner for originalt indhold til børn og unge. Vi får øget opmærksomhed for vores profil som idehus, og i de kommende år vil vi skærpe fokus på koblingen mellem den gode historie og brugen heraf i andre forretningsområder. Vi vil fortsætte med at investere i originale universer, og vi forventer også, at det vil skabe øget vækst over de kommende år."

"Den magiske juleæske" er instrueret af Jacob Ley, der også har skrevet manuskript sammen med Sanne Munk Jensen. Filmen er produceret af Copenhagen Bombay med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Mere om Copenhagen Bombay: http://www.copenhagenbombay.com/
Mere om Cinekid: https://www.cinekid.nl/english/festival

Trailer