enda

Sarita Christensen

(1975 – )

Producent, producer. Født 23. oktober 1975.


Sarita Christensens filminteresse stammer angiveligt fra engang hun i sin ungdom så Quentin Tarantinos "Pulp Fiction", som fuldstændig slog benene væk under hende. I 1997 blev hun optaget på Zentropas interne småtte-uddannelse og udviklede sig fra at være receptionist og runner til at blive produktionsassistent (blandt andet for Ib Tardini) på film som "Italiensk for begyndere" (Lone Scherfig, 2000), "Fukssvansen" (Niels Arden Oplev, 2001) og "Prop & Berta" (Per Fly, 2001).


Efter at være blevet producer på børnefilmen "Zafir" (Malene Vilstrup, 2003) blev Sarita Christensen i 2003 leder af Zentropas nyoprettede afdeling for film og tv til børn og unge: Zentropa Grrrr. Her fik hun blandt andet stor succes med tv-serien om den blå stofflodhest Dolph med de rabiate meninger. Dolphs bagmænd var Mikael Wulff og Anders Morgenthaler og samarbejdet med Morgenthaler fortsatte med hans spillefilmdebut "Princess" (2006) og "Ekko" året efter.


Ungdomsfilmen "De fortabte sjæles ø" (Nikolaj Arcel, 2007) blev den sidste film Sarita Christensen producerede for Zentropa. Sammen med Anders Morgenthaler grundlagde hun eget produktions- og distributionsselskab i 2006: Copenhagen Bombay. Selskabet var udelukkende fokuseret på historier til børn og unge og det var hendes mission at revolutionere B&U-området med originale kvalitetsfilm og tv-produktioner. Bøger, spil, legetøj, online universer og andet crossmedia indgik også i selskabets aktiviteter. Copenhagen Bombay har blandt andet produceret Michael Noer-filmene: "Vesterbro" (2007) og "De vilde hjerter" (2008), "Carsten & Gitte"-dukkernes tv- og filmproduktioner (Anders Morgenthaler 2008-09) og tegnefilmene i spillefilmlængde: "Æblet & ormen" (Morgenthaler, 2009), "Den kæmpestore bjørn" og "Rejsen til Fjerkongens Rige" (Esben Toft Jacobsen, 2011 + 2014). I 2011 forlod Anders Morgenthaler selskabet, men Sarita Christensen fortsatte som direktør.


Den energiske Sarita Christensen ser sig selv som en jordemor, der skal hjælpe film- og tv-projekter til verden. Om det hjemlige filmmiljø har hun udtalt: "Jeg efterlyser noget anarkisme. Vi skal sgu satse lidt mere - både i forhold til indholdet af film og hvordan vi markedsfører dem. Så ville vi få kæmpe fiaskoer i den ene ende og kæmpe succeser i den anden. Jeg tror, at der er brug for at komme ud i ekstremerne" (Berlingske Tidende 6/7 2008).


I 2006 vandt hun Berlingske Nyhedsmagasins 'Talent 100 award' og året efter valgte European Film Promotion hende som en af deres 21 'producers on the move' ved filmfestivalen i Cannes.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Redaktionen 2018 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Gadejørgen 2018 Executive producer Dokumentarserie
NABOspionen 2017 Executive producer DK/Spillefilm
Den magiske juleæske 2016 Executive producer DK/Spillefilm
Lillefinger - Myrens fly 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Huske-glemmeleg 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Klippesprækken 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Kongen 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Ødeskoven 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Sommertrolddom 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Tågen 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Stormfuld dag 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Undskyld 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Det uhyggelige 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Den skæve kasse 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Alene i verden 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - På glatis 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Det frosne dyr 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Hvid kold vinter 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Fødselsdagen 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Min bedste ven 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Lillebror 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Det gamle år 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Konkurrencen 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Lille sky 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Hjælp jeg falder 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Marmeladetyven 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Hindbærret 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Påskeægget 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger - Hulen 2015 Executive producer DK/Kort fiktion
Lillefinger (oversigt) 2014 Executive producer Tv-serie
Songs for Alexis 2014 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Rejsen til Fjerkongens Rige 2014 Producer, Executive producer U/Spillefilm
Glaskisten på Isbjerget 2014 Co-producer U/Spillefilm
Isblomstens hemmelighed 2012 Executive producer DK/Kort fiktion
Den kæmpestore bjørn 2011 Executive producer DK/Spillefilm
Testamentet 2011 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Tigre og tatoveringer 2010 Executive producer DK/Kort fiktion
Doxwise 2 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Æblet & Ormen 2009 Producer DK/Spillefilm
Carsten & Gittes filmballade 2008 Producer DK/Kort fiktion
De vilde hjerter 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
My Black Little Heart 2008 Producer U/Spillefilm
I et spejl i en gåde 2008 Udviklingsproducer U/Spillefilm
Løgnhalsen 2007 Producer Tv-serie
De fortabte sjæles ø 2007 Producer DK/Spillefilm
Ekko 2007 Producer DK/Spillefilm
Eat shit and die 2007 Producer DK/Kort fiktion
Vesterbro 2007 Producer DK/Dokumentarfilm
Princess 2006 Produktion DK/Spillefilm
Jeg som regel 2006 Produktion, Producer DK/Kort fiktion
Den lille pige med svovlstikkerne 2005 Producer Tv-film
Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir 2003 Produktion DK/Dokumentarfilm
Zafir 2003 Associate producer DK/Spillefilm
Debutanten 2002 Produktionsleder DK/Kort fiktion
Charlie Butterfly 2002 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Flyvende farmor 2001 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Fukssvansen 2001 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Et rigtigt menneske 2001 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Prop & Berta 2001 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Le grand final 2000 Produktion DK/Kort fiktion
På fremmed mark 2000 Producerassistent DK/Spillefilm
Bænken 2000 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Italiensk for begyndere 2000 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Hotellet 2000 Produktionsassistent Tv-serie

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Special Prize of The Jury 2004 Odense Internationale Film Festival 2004 Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir
Bedste dokumentarfilm 2004 Reykjavik Nordisk Panorama 2004 Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir
Silver Mèliés 2006 SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2006 Princess
Distributionspris 2006 Ghent Flanders Int. Film Festival 2006 Princess
Bedste Film 2008 Rio de Janeiro Anima Mundi 2008 Princess
2nd Prize for Best Featurefilm 2007 Chicago Int. Children's Film Festival 2007 De fortabte sjæles ø
Bedste Spillefilm, Juryens Pris 2008 Skip City International D-Cinema Festival 2008 Ekko
Speciel Mention 2007 CPH:DOX 2007 Vesterbro
Publikums Prisen 2009 Odense Internationale Film Festival 2009 De vilde hjerter
Speciel Mention 2009 Odense Internationale Film Festival 2009 De vilde hjerter
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Kristiansand International Children's Film Festival 2018-04-24 NABOspionen
TIFF Kids 2018-03-09 NABOspionen
New York International Children's Film Festival 2018-02-23 NABOspionen
Göteborg International Film Festival 2018-01-26 NABOspionen
Tallinn Black Nights Film Festival 2017-11-17 NABOspionen
Lübeck, Nordische Filmtage 2017-11-01 NABOspionen
Chicago Int. Children's Film Festival 2017-10-27 NABOspionen
Amsterdam Cinekid 2017-10-24 NABOspionen
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2016-11-27 Den magiske juleæske
Busan International Film Festival 2016-10-06 Den magiske juleæske
Message to Man 2014-09-20 Testamentet
Thessaloniki International Film Festival 2013-11-01 Isblomstens hemmelighed
San Sebastian International Film Festival 2013-09-20 Princess
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2013-01-22 Testamentet
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2012-12-02 Isblomstens hemmelighed
CPH:DOX 2012-11-01 Testamentet
Lübeck, Nordische Filmtage 2012-10-31 Testamentet
Leipzig Festival for Documentary and Animation 2012-10-29 Testamentet
Jihlava International Documentary Film Festival 2012-10-23 Testamentet
London Film Festival 2012-10-10 Isblomstens hemmelighed
DMZ South Korea 2012-09-21 Testamentet
Oulu Nordisk Panorama 2012-09-21 Testamentet
Marseille Festival International du Documentaire 2012-07-04 Testamentet
Krakow Film Festival 2012-05-28 Testamentet
Warszawa, Against Gravity 2012-05-11 Testamentet
Stockholm Film Festival Junior 2012-05-07 Isblomstens hemmelighed
Kristiansand International Children's Film Festival 2012-04-24 Tigre og tatoveringer
Nyon, Visions du Réel 2012-04-20 Testamentet
Malmö, BUFF 2012-03-13 Isblomstens hemmelighed
Austin, SXSW Film Festival 2012-03-09 Testamentet
ZagrebDox 2012-02-26 Testamentet
Göteborg International Film Festival 2012-01-27 Jeg som regel
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2011-12-04 Tigre og tatoveringer
Amsterdam, IDFA 2011-11-16 Testamentet
CPH:DOX 2011-11-03 Testamentet
Chicago Int. Children's Film Festival 2011-10-21 Tigre og tatoveringer
Hamburg FilmFest GmbH 2011-09-29 Tigre og tatoveringer
Giffoni Film Festival 2011-07-12 Tigre og tatoveringer
München International Film Festival 2011-06-24 Tigre og tatoveringer
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2011-05-29 Tigre og tatoveringer
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2011-04-06 Æblet & Ormen
Tallinn Black Nights Film Festival 2010-11-19 Æblet & Ormen
Warsaw International Film Festival 2010-10-08 Æblet & Ormen
Busan International Film Festival 2010-10-07 Æblet & Ormen
Rio de Janeiro Anima Mundi 2010-07-16 Æblet & Ormen
Jeonju International Film Festival 2010-04-29 Æblet & Ormen
Kristiansand International Children's Film Festival 2010-04-27 Æblet & Ormen
Moscow - Royal Danish Embassy 2010-04-22 Eat shit and die
Istanbul Int. Film Festival 2010-04-03 Æblet & Ormen
Malmö, BUFF 2010-03-16 Æblet & Ormen
Odense Internationale Film Festival 2009-08-17 Carsten & Gittes filmballade
Neuchatel International Fantastic Film Festival 2009-06-30 Ekko
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2009-05-31 Carsten & Gittes filmballade
Warszawa, Against Gravity 2009-05-09 De vilde hjerter
Stuttgart International Animation Film Festival 2009-05-05 Eat shit and die
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2009-04-30 De vilde hjerter
Torun, Camerimage 2008-11-29 Vesterbro
CPH:DOX 2008-11-07 De vilde hjerter
Lübeck, Nordische Filmtage 2008-10-29 Vesterbro
Jihlava International Documentary Film Festival 2008-10-24 Vesterbro
Warsaw International Film Festival 2008-10-10 Eat shit and die
Malmö Nordisk Panorama 2008-09-26 Vesterbro
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2008-09-18 Ekko
Odense Internationale Film Festival 2008-08-19 Vesterbro
Skip City International D-Cinema Festival 2008-07-19 Ekko
Rio de Janeiro Anima Mundi 2008-07-11 Princess
Montreal Fantasia Int Film Festival 2008-07-03 De fortabte sjæles ø
Krakow Film Festival 2008-05-30 Vesterbro
Seattle International Film Festival 2008-05-22 De fortabte sjæles ø
Kristiansand International Children's Film Festival 2008-04-22 Eat shit and die
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2008-04-17 Vesterbro
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2008-03-27 De fortabte sjæles ø
Malmö, BUFF 2008-03-11 Eat shit and die
Berlinale 2008-02-07 Ekko
Göteborg International Film Festival 2008-01-25 Ekko
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2008-01-23 Vesterbro
CPH:DOX 2007-11-09 Vesterbro
Lithuania Scanorama Film Forum 2007-11-08 Princess
Los Angeles, AFI Int. Festival 2007-11-01 Ekko
Chicago Int. Children's Film Festival 2007-10-18 De fortabte sjæles ø
London Film Festival 2007-10-17 De fortabte sjæles ø
Ghent Flanders Int. Film Festival 2007-10-09 Ekko
Hamburg FilmFest GmbH 2007-09-27 Ekko
San Sebastian International Film Festival 2007-09-20 Princess
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2007-08-17 De fortabte sjæles ø
Melbourne Film Festival 2007-07-25 De fortabte sjæles ø
Bucheon International Fantastic Film Festival 2007-07-12 Princess
Transilvania International Film Festival 2007-06-01 Princess
Cannes, Festival de 2007-05-16 De fortabte sjæles ø
Stuttgart International Animation Film Festival 2007-04-26 Princess
Kristiansand International Children's Film Festival 2007-04-24 De fortabte sjæles ø
TIFF Kids 2007-04-13 De fortabte sjæles ø
Istanbul Int. Film Festival 2007-03-31 Princess
Hong Kong International Film Festival 2007-03-20 Princess
Malmö, BUFF 2007-03-13 Princess
Buenos Aires, Mar Del Plata Int. FF 2007-03-08 Princess
Berlinale 2007-02-08 De fortabte sjæles ø
Santa Barbara Int. Film Festival 2007-01-25 Princess
Rotterdam, International Film Festival 2007-01-24 Princess
Tallinn Black Nights Film Festival 2006-11-23 Princess
Stockholm International Film Festival 2006-11-16 Princess
London Film Festival 2006-10-18 Princess
Montreal, Festival International Nouveau Cinema 2006-10-18 Princess
Ghent Flanders Int. Film Festival 2006-10-11 Princess
Warsaw International Film Festival 2006-10-06 Princess
Reykjavik Film Festival 2006-09-28 Princess
Aarhus, Nordisk Panorama 2006-09-22 Jeg som regel
Rio de Janeiro Film Festival 2006-09-21 Princess
Toronto International Film Festival 2006-09-07 Princess
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2006-08-18 Princess
Melbourne Film Festival 2006-07-26 Princess
Wellington - New Zealand Film Festival 2006-07-13 Princess
Cannes, Quinzaine des Réalisateurs 2006-05-18 Princess
Cannes, Festival de 2006-05-17 Jeg som regel
Bergen International Film festival 2004-10-14 Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir
Reykjavik Nordisk Panorama 2004-09-22 Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir
Odense Internationale Film Festival 2004-08-09 Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir
Berlinale 2004-02-05 Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir
Göteborg International Film Festival 2004-01-23 Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.