Støtte til 3 koproduktioner

KOPRODUKTIONSSTØTTE. Henrik Ruben Genz instruerer dansk koproduceret thriller i England, og Cosmo Film og Copenhagen-Bombay er koproducerende på henholdsvis en svensk børnefilm og en lettisk animationsfilm.

Good People

Henrik Ruben Genz' engelsk producerede thriller "Good People" har modtaget koproduktionsstøtte på 1,75 mio. kr. fra Det Danske Filminstitut. James Franco, Kate Hudson, Omar Sy og Tom Wilkinson er på rollelisten i en historie om et amerikansk par i London, der kommer på gale veje, da de fristes til at beholde et million-beløb, de finder i en afdød underbos lejlighed. Jørgen Johansson er fotograf, og Thomas Gammeltoft producerer for Eyeworks Fine & Mellow, der er dansk koproducent.

Drengen med Guldbukserne

RasmusThorsen
Rasmus Thorsen koproducerer "Drengen med guldbukserne".

"Drengen med guldbukserne", en svensk børnefilm af Emma Lemhagen baseret på Max Lundgrens elskede historie, har modtaget koproduktionsstøtte på 1,45 mio. kr. fra Det Danske Filminstitut. Drengen Mats finder en dag et par magiske bukser, hvis lommer giver adgang til uanede mængder penge. Det frister ham til at ønske alle sine drømme opfyldt, men det giver ham også problemer på stribe.

Kurt Ravn spiller skurken William Otto, der får færten af bukserne, og øvrige danske kræfter på filmen er blandt andet tonemester Peter Schultz og Nikolaj Scherfig som manuskriptkonsulent. Filmen er koproduceret af Rasmus Thorsen for Cosmo Film, og postproduktionen foregår i Danmark.

Den Gyldne Hest

sarita
Sarita Christensen koproducerer "Den Gyldne Hest".

"Den Gyldne Hest", en lettisk animationsfilm af Reinis Kalnaellis, koproduceret af Sarita Christensen for Copenhagen-Bombay, har modtaget koproduktionsstøtte på 1,5 mio. kr. fra Det Danske Filminstitut. Historien om en bondeknøs, der kæmper mod den onde heks, for at bringe det gode og lyset tilbage, er oprindelig skrevet i 1909 af Rainis, en lettisk revolutionær idealist. Filmen skabes i klassisk håndtegnet 2D-animation, og en del af arbejdet med produktionen foregår i Danmark.