enda
Person

Henrik Ruben Genz

(1959 – )

Instruktør og manuskriptforfatter. Født 7/11 1959 i Sønderjylland. Oprindelig uddannet tegner og grafiker ved Kunsthåndværkerskolen i Kolding. I 1995 afsluttede han uddannelsen på Den Danske Filmskoles instruktørlinje med sin prisvindende ''Omveje''.

Siden har Henrik Ruben Genz instrueret både dokumentarfilm, tv-serier og kortfilm. Ikke mindst ''Bror min bror'' fra 1998, der både blev Oscar-nomineret og vandt Krystalbjørnen i Berlin, samt en række andre internationale priser. På tv har Henrik Ruben Genz instrueret episoder af bl.a. ''Nikolaj og Julie'' (2003), ''Forsvar'' (2003), ''Krøniken'' (2004), ''Forbrydelsen'' (2007), ''Borgen'' sæson 3 (2013) og ''Bankerot'' (2014).

Hans debutspillefilm ''En som Hodder'' (2002) var nomineret til en Robert, det samme var ''Kinamand'' (2005), der også var Bodil-nomineret. I 2008 instruerede han ''Frygtelig lykkelig'' efter en roman af Erling Jepsen. Filmen vandt hovedprisen på Karlovy Vary Film Festival og høstede desuden 6 Bodil-priser og 7 Robert-priser.

Jepsen og Genz skrev året efter den fælles erindringsbog ''Alting begynder i Gram''. Genz har også instrueret dramakomedien ''Tordenskjold og Kold'' (2016), dramaet ''Gud taler ud'' (2017) og ''Erna i krig'' (2020).
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Bamse 2022 Instruktion, Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
Erna i krig 2020 Instruktion, Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
Gud taler ud 2017 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Tordenskjold & Kold 2016 Instruktion DK/Spillefilm
Bankerot 2014 Instruktion, Manus-supervisor Tv-serie
Good People 2014 Instruktion U/Spillefilm
Borgen 3 2013 Instruktion Tv-serie
Undskyld jeg forstyrrer 2012 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
To kvinder 2012 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Cirkusliv i savsmuld 2011 Instruktion Tv-serie
Skyskraber 2011 Udviklingsproducer DK/Spillefilm
Lulu & Leon 2009 Instruktion Tv-serie
Imellem os 2009 Instruktion DK/Kort fiktion
Frygtelig lykkelig 2008 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Forbrydelsen 2007 Instruktion Tv-serie
Kinamand 2005 Instruktion DK/Spillefilm
Krøniken 2004 Instruktion Tv-serie
En som Hodder 2003 Instruktion DK/Spillefilm
Forsvar 2003 Instruktion Tv-serie
Frunk 2003 Konsulent DK/Kort fiktion
Nikolaj og Julie 2002 Instruktion Tv-serie
De udvalgte 2001 Instruktion Tv-serie
Dødsjov 2000 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Bror, min bror 1999 Instruktion DK/Kort fiktion
Farvel til Paradis 1996 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Omveje 1995 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Galla 92 - det sidste show 1992 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Tilbagefald 1991 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Carwash chorale 1991 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Bilvask 1991 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm
Den mand kunne jeg bare stole på 1990 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Small talk 1990 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Catwalk ''89 1989 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
The eternal winter 1986 Instruktion, Manus, Klip, Lyd DK/Kort fiktion
Afsat - iagttagelse fra en bil med radio Instruktion DK/Kort fiktion
Karavane - iagttagelse fra en bil med radio Instruktion DK/Kort fiktion
Karossen - iagttagelser fra en bil med radio Instruktion DK/Kort fiktion
Klatvask - iagttagelse fra en bil med radio Instruktion DK/Kort fiktion
Bud - iagttagelse fra en bil med radio Instruktion DK/Kort fiktion
Domstol - iagttagelse fra en bil med radio Instruktion DK/Kort fiktion
Ståsted I Instruktion DK/Dokumentarfilm
Ståsted II Instruktion DK/Dokumentarfilm
Gennemgang - iagttagelse fra en bil med radio Instruktion DK/Kort fiktion
Tilbageblik Instruktion DK/Dokumentarfilm

ARTIKLER OG NYHEDER