Henrik Ruben Genz instruerer krimiserie

PUBLIC SERVICE PULJEN. Henrik Ruben Genz har taget hul på optagelserne til TV 2's fiktionsserie 'DNA', der er skrevet af Torleif Hoppe. Serien, der får Anders W. Berthelsen i hovedrollen som politiefterforsker, forventes at få premiere til efteråret.

I centrum for krimiserien 'DNA', der kan ses på TV 2 til efteråret, er den engang respekterede efterforsker ved Københavns Politi, Rolf Larsen, der har mistet sin datter i en tragisk ulykke.

Manuskriptforfatter Torleif Hoppe, som tidligere har stået bag afsnit af blandt andet 'Forbrydelsen', 'Den som dræber' og 'Nikolaj og Julie', blev inspireret til serien af den virkelige historie om fejl i politiets DNA-register og en bunke oversete sammenfald i for længst afsluttede sager.

Knust af sorg, skyld og spirende vanvid efter datterens død er Rolf Larsen ved at miste grebet om sit liv. Da afsløringen af en systemfejl i politiets DNA-register bringer overraskende spor frem i lyset, tvinges han imidlertid ud af sin eneboertilværelse i Nordjylland. Nye oplysninger nærer et spinkelt håb hos politimanden om, at hans datter stadig lever, og en desperat og uautoriseret efterforskning leder ham på sporet af en sag om menneskehandel.

Instruktør Henrik Ruben Genz har tidligere stået bag spillefilm som 'Frygtelig lykkelig', 'Undskyld jeg forstyrrer' og 'Gud taler ud' samt afsnit af tv-serier som 'Bankerot', 'Borgen', 'Lulu & Leon', 'Forbrydelsen', 'Krøniken', 'Forsvar' og 'Nikolaj og Julie'.

I seriens hovedrolle ses Anders W. Berthelsen, der blandt andet spiller over for den engelske skuespiller Charlotte Rampling, Nicolas Bro, Olivia Joof, Louise Mieritz, Johanne Louise Schmidt, Trine Pallesen og Zofia Wichlacz.

Optagelserne foregår i Danmark, især i Nordjylland, samt i Tjekkiet og Frankrig.

'DNA' produceres til TV 2 og ARTE af Nordisk Film i samarbejde med Frenchkiss Pictures med støtte fra Public Service Puljen ved Det Danske Filminstitut.