Tordenskiold og hans kammertjener

PRODUKTION. Henrik Ruben Genz indleder optagelser på den nye spillefilm "Tordenskiold" fra mandag den 13. oktober. Jakob Oftebro og Martin Buch har rollerne som den dansk-norske søhelt og hans kammertjener.

Henrik Ruben Genz' næste spillefilm, periodefilmen "Tordenskiold", skildrer venskabet mellem en herre og hans tjener.

Året er 1720, freden er underskrevet, krigen er slut, og søhelten aner ikke, hvad han skal stille op med sit liv. Hans kammertjener, Kold, overtaler den 29-årige viceadmiral til at tage på frierfærd til England, men turen udvikler sig til en morsom og grotesk rejse fra Christianshavn, ned gennem Danmark, over grænsen og ind i de nordtyske riger.

"Vi fokuserer på de sidste uger af nationalheltens liv og ser Tordenskiold som en verdensmand i opløsning; en slags rockstjerne, der har mistet sin scene og dermed sin identitet. Vi vil tage publikum med på en underholdende rejse, en slags road-movie, dybere og dybere ind i sindets og begærets dunkle afkroge," fortæller instruktøren.

Jakob Oftebro og Martin Buch spiller det umage par Tordenskiold og Kold. Den succesfulde norske forfatter Erlend Loe, der også er uddannet filmmanuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole, har skrevet manuskriptet.

"Tordenskiold" produceres af Lars Bredo Rahbek for Nimbus Film med produktionsstøtte fra Det Danske Film Institut på 8,0 mio. kr. gennem konsulentordningen ved Kim Leona. Desuden støtter DR TV og en lang række internationale samarbejdspartnere.

Der er forventet biografpremiere den 28. januar 2016.