Henrik Ruben Genz filmatiserer Erna i krig

I PRODUKTION. Henrik Ruben Genz skal filmatisere Erling Jepsens roman ’Erna i krig’, der har Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, Anders W. Bertelsen og Sylvester Byder på rollelisten.

Trine Dyrholm har titelrollen som Erna, når hun i næste uge begynder optagelserne på Henrik Ruben Genz’ nye danske drama ’Erna i krig’.

Filmen tager sin begyndelse i året 1918, og mens solen bager over de jyske kornmarker, raser Første Verdenskrig i Europa. I Tyskland indkaldes alle mænd og unge drenge til fronten, og heller ikke de dansksindede sønderjyder får lov at gå fri. Bekymringen er derfor stor hjemme hos Erna, der lever med sin enfoldige søn, Kalle. For selvom Kalle har fået lægens ord for at være for dum til at gå i krig, skal han til fronten med preusserne. Erna bytter identitet med en deserterende soldat og går igennem ild og vand for at beskytte sin søn.

Bo Hr. Hansen og Henrik Ruben Genz har skrevet filmens manuskript på baggrund af Erling Jepsens roman med samme titel. Henrik Ruben Genz har to gange tidligere omsat Jepsens værk til film: ’Frygtelig lykkelig’ (2007) og ’Undskyld jeg forstyrrer’ (2012). Genz' seneste film var ’Gud taler ud’ (2017), som blev til i samarbejde med Bo Hr. Hansen.   

Filmen vil blive skudt i Danmark, Belgien og Estland.

’Erna i krig’ produceres af Birgitte Hald og Nynne Selin Eidnes for Nimbus Film med støtte fra blandt andet Det Danske Filminstitut ved Markedsordningen og FilmFyn.

Der er forventet premiere i september 2020.