Følg dækningen af de danske film i Cannes

CANNES 2024. Pressemøder, interviews, anmeldelser og røde løbere. Filminstituttet har samlet en række nyttige links til dig, som er nysgerrig efter at se, hvad der rør sig i Cannes.

Filmfestivalen i Cannes er i fuld gang, og i år er dansk film stærkt repræsenteret både foran og bag kameraet. I konkurrencen om festivalens hovedpris 'Den Gyldne Palme' deltager både den danske film 'Pigen med nålen' og den danske koproduktion 'The Apprentice'. Udover filmene i hovedkonkurrencen er de to danske koproduktioner 'Everybody loves Tauda' og 'The Brink of Dreams' også at finde på festivalprogrammet.

Hvis du ikke sikrede dig en billet til årets festival, så skal du ikke fortvivle, for der er rig mulighed for at følge med hjemmefra. Her er en række links, der hurtigt kan give et overblik over de danske aktiviteter i Cannes.

Overblik

Pigen med nålen. Vic Carmen Sonne i rollen som Karoline.
'Pigen med nålen', 2024

Filminstituttets artikel Danske film i Cannes 2024 giver et overblik over den danske repræsentation, der er til stede på årets festival. 

Foruden Det Danske Filminstituts sociale medier, så er der hver dag nyt indhold fra 'The Five Nordics'. 'The Five Nordics' repræsenterer alle de nordiske filminstitutter, og du kan følge med på deres facebookside eller instagramprofil, der dagligt dækker de nordiske film i Cannes.


Se pressemøderne i fuld længde

Pigen med nålen pressemøde i Cannes. Vic Carmen Sonne, Trine Dyrholm og Magnus Von Horn
Vic Carmen Sonne, Magnus Von Horn og Trine Dyrholm til pressemøde på 'Pigen med nålen'. Foto: Sebastien Nogier/EPA/Ritzau Scanpix

På Cannes festivalens officielle YouTube kanal er der gratis adgang til dækningen af årets festival, hvor man blandt andet kan se pressemøderne fra hovedkonkurrencens film i deres fulde længde. 
Pressemødet på den danske film ´Pigen med nålen' kan ses her: 

'Pigen med nålen' - Cannes pressemøde

Pressemødet på den danske koproduktion 'The Apprentice' kan ses her: 

'The Apprentice' - Cannes pressemøde


Hvem vinder Guldpalmen?


Det danske filmmagasin Ekko samler hvert år et panel af internationale kritikere i Cannes, der løbende giver stjerner til de 22 film, som dyster om 'Den Gyldne Palme', og i år er ingen undtagelse. Så hvis du vil følge med i, hvem der lige nu fører kapløbet om at være favorit til Guldpalmen, kan du tage et kig på Ekkos stjernebarometer.
 

Festivalen løber i år fra 14. til 25. maj med uddelingen af Guldpalmen lørdag d. 25. maj.