enda

Glaskisten på Isbjerget

Reinis Kalnaellis, Danmark, 2014

0 min.U/Spillefilm

Den gamle heks Sorte Mor forsøger at kontrollere verden igennem det triste ved at tage tårende fra alle der lider. Hendes seneste mål er Prinsessen da hendes død vil give hende så mange tårer, at hun vil opnå absolut magt.

I løbet af en picnic i skoven, fanger Sorte Mor Prinsessen og lukker hende inde i en glaskiste. Men hendes kraftfulde nemesis den gamle Hvide Far bryder ind, og sætter en hindring. Han rejser, på stedet, et håbløst højt og stejlt isbjerg, og på toppen er der et kapel, hvor prinsessen skal sove i syv år og syv dage før Sorte Mor kan få hende.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Dansk titel Glaskisten på Isbjerget
Original titel The Golden Horse
Instruktør Reinis Kalnaellis
Manuskript Cecilie Somers
Producer Vilnis Kalnaellis
Komponist Anselme Pau
Produktionsland Danmark
Sprog Dansk
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber Rija Films
Dansk distribution Copenhagen Bombay Sales
DFI-støtteform Minor
Vurdering Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Begrundelse Filmen, der foregår i et urealistisk, animeret eventyrunivers, lægger en lettere uhyggelig tone an fra begyndelsen med skumle stemmer, sorte ravne og en ondsindet ånd. Flere gange i filmen vises urovækkende scener med mennesker, der angribes og forhekses af den onde ånd. I modsætning til andre tegnefilm for børn, hvor sådanne gode gys ofte forløses hurtigt over i en mere rolig og tryg stemning, forbliver flere af de uhyggelige scener uforløste i længere tid i filmen, som derfor vurderes at ville kunne virke skræmmende på de mindre børn i alderen 4-5 år.

Selskaber

Produktionsselskaber Rija Films
Koproducent Copenhagen Bombay, Vilanimos Studio
Med støtte fra MEDIA (EU), Eurimages, National Film Centre of Latvia, Ministry of Culture of Lithuania, Luxembourg Film Fund, Det Danske Filminstitut
Dansk distribution Copenhagen Bombay Sales

Instruktion

Instruktion Reinis Kalnaellis

Manus

Manuskript Cecilie Somers

Produktion

Producer Vilnis Kalnaellis
Co-producer Valentas Askinis
Co-producer Paul Thiltges
Co-producer David Grumbach
Co-producer Sarita Christensen
Co-producer Petter Lindblad

Musik

Komponist Anselme Pau

Produktionsdesign

Produktionsdesigner Xavier Dujardin

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.