Danske film på Buster

BUSTER. BUSTER Filmfestival byder den 14.-27. september på filmfest for børn og unge med blandt andet danske kortfilm og en retrospektiv serie med Nina Crones film.

Buster Filmfestival viser i 14 dage spillefilm, dokumentarer og kortfilm til børn og unge fra hele verden og holder events, koncerter og workshops.

Blandt programmets danske film er Anders Gustafssons kortfilm "Lukas & the Aspies", som netop er blevet belønnet på Europas største børnefilmfestival Giffoni International Film Festival i Italien, Dorte Bengstons animationsfilm "Vitello graver et hul" og et afsnit af Ulla Søes dokumentarserie om en 5. klasse "Klassekabale". Man kan også stifte bekendtskab med nogle af de nye talenter fra filmskolerne med to Super 16-afgangsfilm, Marie Grathø Sørensens"Teenland" og Tobias Gundorff Boesens "Flyvere i natten", og Lea Hjort Mathiesens dokumentar "Malek betyder engel" fra Den Danske Filmskole.

Årets retrospektive serie hædrer den danske producent Nina Crone, som gennem sin lange karriere har produceret nogle af de bedste danske børnefilm. BUSTER har udvalgt en lille håndfuld af hendes bedste film, der spænder vidt fra klassikeren "Busters verden", som festivalen er opkaldt efter, til den musikalske "Disco ormene".

Se programmet for Nye danske kortfilm 10 år+ og hele programmet som pdf eller på Busters hjemmeside

Buster_210
Tags: BUSTER 2015