Dansk julefilm på vej

I PRODUKTION. Animationsinstruktør Jacob Ley debuterer med spillefilmen ”Aldrig mere jul!”, der bliver produceret af Copenhagen Bombay. Filmen vil blive animeret i København, og der er forventet premiere i 2016.

Julius bor på børnehjem, og glæder sig til jul – for der er så mange dejlige ting ved julen, ikke mindst Julemanden. Men er det rigtigt, hvad de store børn siger om Julemanden – at det bare er forstanderen Alfred, som har klædt sig ud? Og hvis Julemanden i virkeligheden er Alfred, hvem er det så, der taler til Julius nede fra julekassen? 

Jacob Ley: "Jeg ønsker at lave en julefilm om at genfinde glæden ved de gamle juletraditioner".

”Jeg ønsker at lave en julefilm om at genfinde glæden ved de gamle juletraditioner; en film med et budskab om, at det er værdifuldt at holde fast i sin barnetro. For så er man bedre i stand til glæde andre mennesker, hvilket også glæder én selv. Ikke mindst ved juletid”, fortæller instruktør Jacob Ley.

Til at lave filmen bruger instruktøren en særlig animationsteknik, som både benytter fysiske modeller og computeranimation, hvilket er med til at gøre indstillingerne mere stemningsfyldte. 

”Jeg er sikker på, at ”Aldrig mere jul!” bliver en rørende og fantasifuld børnefilm, som vil skille sig grundigt ud fra tidens mainstream animation, der er præget af sequels og et generisk udtryk. En tidløs film, der vil berøre julens budskab om næstekærlighed på en uforloren facon”, fortæller filmkonsulent Rasmus Horskjær.

Filmen bliver produceret af Sarita Christensen for Copenhagen Bombay, som blandt andet også er selskabet bag Jacob Leys kortfilm ”Isblomstens hemmelighed”.

”Aldrig mere jul!” er støttet med 8 mio. kr. af Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Rasmus Horskær.

Der er forventet premiere i julen 2016.

JuliusInMountains450

Download still i høj opløsning.