Copenhagen Film Fund er en realitet

PENGE. Copenhagen Film Fund, som har været flere år undervejs, er nu en realitet. Fonden havde sit første bestyrelsesmøde den 3. september, hvor fondens vilkår blev vedtaget og det første tilsagn om støtte blev givet.

Den første støtte er allerede blevet udmeldt fra Copenhagen Film Fund. Natasha Arthys tv-serie "Heartless" bliver den første modtager af støtte fra fonden. Næste modtager ser ud til at blive "Midsomer Murders"; også kendt som “Barnaby”, der vil blive filmet i en eller flere af fondens medlemskommuner.  

"Vi er meget glade for, at mange års arbejde for at etablere en københavnsk filmfond nu endelig er lykkedes, og jeg glæder mig til de næste års arbejde med at tiltrække spændende internationale produktioner til København og omegn, og til at Copenhagen Film Fund med sine investeringer også kan være med til at sikre at danske produktioner fastholdes her i landet," fortæller fondens nyansatte direktør, Thomas Gammeltoft i en pressemeddelelse.

Copenhagen Film Fund råder over ca. 35 mio. kr., som fonden vil investere i danske og internationale produktioner over de næste 2 ½ år. Følgende kommuner bidrager til fonden: Albertslund, Ballerup, Brøndby, Frederiksberg, Furesø, Helsingør, Hvidovre og København. Dertil kommer en række private investorer. Copenhagen Film Fund kommer til at have adresse på Nørregade 7B, hvor også Copenhagen Capacity holder til.

Vilkår og yderligere informationer om Copenhagen Film Fund kan findes på www.cphfilmfund.com