Daniel Borgman filmatiserer Harpiks

I PRODUKTION. Peter Plaugborg, Amanda Collin, Ghita Nørby, Sofie Gråbøl og Vivelill Søgaard Holm har de bærende roller i Daniel Borgmans psykologiske thriller ’Harpiks’ efter manuskript af Bo hr. Hansen.

Blot tre år efter udgivelsen af Ane Riels anmelderroste og prisbelønnede bestseller ’Harpiks’, bliver den nu til en spillefilm. Daniel Borgman er netop påbegyndt optagelser på Fyn.

Filmen handler om Liv, der lever en isoleret tilværelse med sin familie. Afskærmet fra civilisationen lever de i et med naturen, men under overfladen lurer forfaldet, som omverdenen rykker tættere på. Det trygge paradis står for fald, og Liv skal opdage en helt ny verden. 

Peter Plaugborg spiller Livs far Jens, Sofie Gråbøl hendes mor Maria, Ghita Nørby hendes bedstemor og Amanda Collin helten Roald. Den absolutte hovedrolle som den kun 13-årige Liv indtages af Vivelill Søgaard Holm.

Da ’Harpiks’ udkom i 2015 som Ane Riels anden roman, blev den omgående en succes med over 30.000 solgte eksemplarer, pæne anmeldelser og flere litteraturpriser. Indtil videre er den solgt i 13 lande, bl.a. Tyskland, England, Japan, Korea, Sverige, Norge og Finland.

’Harpiks’ instrueres af Daniel Borgman, der er uddannet fra den alternative danske filmskoleuddannelse Super16 i 2009 og tidligere har lavet spillefilmene ’The Weight of Elephants’ og ’At elske Pia’. Bo hr. Hansen har skrevet manuskript, og filmen er produceret af Peter Aalbæk Jensen og Louise Vesth for Zentropa og Katja Adomeit for Adomeit Film med støtte fra af Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Åke Sandgren, FilmFyn og TV 2. 

Der er forventet biografpremiere i starten af 2020.