Danmarkspremiere på Sankt Bernhard Syndikatet

PREMIERE. Den prisvindende 'Sankt Bernhard Syndikatet' er Mads Brüggers første fiktionsfortælling i spillefilmslængde. Filmen rammer de danske biografer onsdag den 9. maj.

Som instruktør er multikunstneren Mads Brügger bedst kendt for grænseoverskridende dokumentarer som ’Det røde kapel’ (2009) og ’Ambassadøren’ (2011).

I sin nyeste film ’Sankt Bernhard Syndikatet’ har han imidlertid kastet sig over en fiktiv fortælling om Frederik, der lokker sin gamle kostskolekammerat Rasmus på et forretningseventyr til Kina for at avle sanktbernhardshunde.

Mødet mellem Kina og de danske hundehandlere er tilsyneladende faldet i god jord på den amerikanske Tribeca Film Festival, som har belønnet Brüggers komediedrama med hele to priser. Den ene er gået til Lærke Sanderhoffs manuskript til filmen, der på overraskende vis udfordrer den vestlige verdens idiosynkrasier, fobier og fantasier vedrørende Kina.

Anden pris modtog Rasmus Bruun for sin præstation som sin navnebror, der lader sig overtale til at bruge hele sin arv på det usikre foretagende. Både han og Frederik Cilius, der sammen er kendt for deres medvirken i radiosuccesen ’Den Korte Weekendavis’, har begge tidligere prøvet kræfter med tv-roller, men får i filmen deres debut på det store lærred.  

’Sankt Bernhard Syndikatet’ er produceret af Emilie Lebech Kaae og Jakob Kirstein Høgel for Meta Film. Filmen har modtaget støtte på Det Danske Filminstituts konsulentordning.

Premiere

Hvad: Spillefilmen 'Sankt Bernhard Syndikatet'

Hvor: I biografer landet over

Hvornår: 9. maj 2018