enda

Mads Brügger

(1972 – )

Journalist, tv-vært, forfatter og filminstruktør. Født 24/6 1972.

Brügger har skrevet adskillige bøger, arbejdet på tidsskrifter og aviser, produceret prisvindende radioprogrammer og været vært på succesfulde tv-programmer som 'Den 11. time' og det daglige nyhedsprogram 'Deadline'.

Derudover har han instrueret og medvirket i satiriske doku-serier som 'Danes for Bush' (2004). Dokumentarfilmene 'Det røde kapel' (2009) og 'Ambassadøren' (2011) var begge udtaget til den internationale dokumentarfilmkonkurrence på Sundance, hvilket affødte hovedprisen til 'Det røde kapel'. Brügger er kendt for sin særlige journalistiske metode, hvor han involverer sig personligt og infiltrerer de miljøer, han sætter sig for at undersøge.

Brügger debuterede som spillefilminstruktør med 'Sankt Bernhard Syndikatet' (2018), der vandt to priser på Tribeca Filmfestivalen.

I 2011 blev han sammen med Mikael Bertelsen kanalchef for den nyetablerede publicserviceradio Radio24syv.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Cold Case Hammarskjöld 2019 Instruktion, Medvirkende, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Sankt Bernhard Syndikatet 2018 Instruktion DK/Spillefilm
Det store europæiske cigaretmysterium 2017 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Ambassadøren 2011 Instruktion, Idé, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Klovn - the Movie 2010 Sig selv DK/Spillefilm
Det røde kapel 2009 Instruktion, Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Quatraro Mysteriet 2009 Medvirkende Dokumentarserie
Yallahrup færgeby 2007 Manus Tv-serie

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
World Cinema Jury Prize: Documentary 2010 Sundance Film Festival 2010 Det røde kapel
Bedste nordiske dokumentarfilm 2009 Reykjavik Nordisk Panorama 2009 Det røde kapel
The ConScience Award 2012 Leuven, Docville 2012 Ambassadøren
Best Actor 2018 New York Tribeca Film Festival 2018 Sankt Bernhard Syndikatet
Bedste Manus 2018 New York Tribeca Film Festival 2018 Sankt Bernhard Syndikatet
World Cinema Documentary Directing Award 2019 Sundance Film Festival 2019 Cold Case Hammarskjöld
Best Documentary Award 2019 Sao Paulo It's All True Int. Documentary FF 2019 Cold Case Hammarskjöld
Camera Justitia Award 2019 Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival 2019 Cold Case Hammarskjöld
Best Director 2019 Prague, One World Human Rights Film Festival 2019 Cold Case Hammarskjöld
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
New York, DOC NYC Film Festival 2019-11-07 Cold Case Hammarskjöld
Lübeck, Nordische Filmtage 2019-10-29 Cold Case Hammarskjöld
London Film Festival 2019-10-02 Cold Case Hammarskjöld
Zürich Film Festival 2019-09-26 Cold Case Hammarskjöld
Reykjavik Film Festival 2019-09-26 Cold Case Hammarskjöld
Bergen International Film festival 2019-09-25 Cold Case Hammarskjöld
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2019-09-19 Cold Case Hammarskjöld
Dokufest Prizren 2019-08-02 Cold Case Hammarskjöld
Melbourne Film Festival 2019-08-01 Cold Case Hammarskjöld
Wellington - New Zealand Film Festival 2019-07-18 Cold Case Hammarskjöld
München International Film Festival 2019-06-27 Det røde kapel
SilverDocs AFI Documentary Festival 2019-06-19 Cold Case Hammarskjöld
Cape Town, Encounters South African Int. Documentary Film Festival 2019-06-09 Cold Case Hammarskjöld
Transilvania International Film Festival 2019-05-31 Cold Case Hammarskjöld
Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 2019-05-23 Cold Case Hammarskjöld
Seattle International Film Festival 2019-05-16 Cold Case Hammarskjöld
Docsbarcelona 2019-05-15 Cold Case Hammarskjöld
Warszawa, Against Gravity 2019-05-10 Cold Case Hammarskjöld
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2019-04-25 Cold Case Hammarskjöld
Moscow Int. Film Festival 2019-04-18 Cold Case Hammarskjöld
Istanbul Int. Film Festival 2019-04-05 Cold Case Hammarskjöld
Sao Paulo It's All True Int. Documentary FF 2019-04-04 Cold Case Hammarskjöld
Leuven, Docville 2019-03-27 Cold Case Hammarskjöld
Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival 2019-03-22 Cold Case Hammarskjöld
Prague, One World Human Rights Film Festival 2019-03-06 Cold Case Hammarskjöld
Thessaloniki Documentary Festival 2019-03-01 Cold Case Hammarskjöld
Göteborg International Film Festival 2019-01-25 Cold Case Hammarskjöld
Sundance Film Festival 2019-01-24 Cold Case Hammarskjöld
Les Arcs European Film Festival 2018-12-15 Sankt Bernhard Syndikatet
München International Film Festival 2018-06-28 Sankt Bernhard Syndikatet
New York Tribeca Film Festival 2018-04-18 Sankt Bernhard Syndikatet
Message to Man 2014-09-20 Ambassadøren
Thessaloniki Documentary Festival 2013-03-15 Ambassadøren
Prague, One World Human Rights Film Festival 2013-03-04 Ambassadøren
Lithuania Scanorama Film Forum 2012-11-08 Ambassadøren
Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 2012-11-03 Ambassadøren
Jihlava International Documentary Film Festival 2012-10-23 Ambassadøren
Valladolid International Film Festival 2012-10-20 Ambassadøren
Reykjavik Film Festival 2012-09-27 Ambassadøren
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2012-09-15 Ambassadøren
Melbourne Film Festival 2012-08-02 Ambassadøren
Wellington - New Zealand Film Festival 2012-07-19 Ambassadøren
Amsterdam, IDFA 2012-07-10 Ambassadøren
Jerusalem Int. Film Festival 2012-07-05 Ambassadøren
München International Film Festival 2012-06-29 Ambassadøren
Karlovy Vary International Film Festival 2012-06-29 Ambassadøren
Moscow Int. Film Festival 2012-06-21 Ambassadøren
Edinburgh International Film Festival 2012-06-20 Ambassadøren
SilverDocs AFI Documentary Festival 2012-06-18 Ambassadøren
Transilvania International Film Festival 2012-06-01 Ambassadøren
Seattle International Film Festival 2012-05-17 Ambassadøren
Warszawa, Against Gravity 2012-05-11 Ambassadøren
Leuven, Docville 2012-04-27 Ambassadøren
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2012-04-26 Ambassadøren
Istanbul Int. Film Festival 2012-03-31 Ambassadøren
New York New Directors/New Films 2012-03-21 Ambassadøren
Thessaloniki Documentary Festival 2012-03-09 Ambassadøren
ZagrebDox 2012-02-26 Ambassadøren
Berlinale 2012-02-09 Ambassadøren
Göteborg International Film Festival 2012-01-27 Ambassadøren
Sundance Film Festival 2012-01-19 Ambassadøren
Amsterdam, IDFA 2011-11-16 Ambassadøren
Moscow - Royal Danish Embassy 2011-09-05 Det røde kapel
Les Arcs European Film Festival 2010-12-11 Det røde kapel
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2010-10-07 Det røde kapel
Rio de Janeiro Film Festival 2010-09-23 Det røde kapel
Zagreb Motovun Film Festival 2010-07-26 Det røde kapel
Melbourne Film Festival 2010-07-23 Det røde kapel
Guanajuato International Film Festival 2010-07-23 Det røde kapel
München International Film Festival 2010-06-25 Det røde kapel
SilverDocs AFI Documentary Festival 2010-06-22 Det røde kapel
Los Angeles Film Festival 2010-06-17 Det røde kapel
Istanbul Int. Film Festival 2010-04-03 Det røde kapel
Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival 2010-03-25 Det røde kapel
New York New Directors/New Films 2010-03-24 Det røde kapel
London, Human Rights Watch Film Festival 2010-03-18 Det røde kapel
Vilnius International Film Festival 2010-03-18 Det røde kapel
Thessaloniki Documentary Festival 2010-03-12 Det røde kapel
Austin, SXSW Film Festival 2010-03-12 Det røde kapel
Sundance Film Festival 2010-01-21 Det røde kapel
Amsterdam, IDFA 2009-11-19 Det røde kapel
Reykjavik Nordisk Panorama 2009-09-25 Det røde kapel
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.