enda

Mads Brügger

(1972 - )

Journalist, tv-vært, forfatter og filminstruktør. Født 24/6 1972.

Brügger har skrevet adskillige bøger, arbejdet på tidsskrifter og aviser, produceret prisvindende radioprogrammer og været vært på succesfulde tv-programmer som 'Den 11. time' og det daglige nyhedsprogram 'Deadline'.

Derudover har han instrueret og medvirket i satiriske doku-serier som 'Danes for Bush' (2004). Dokumentarfilmene 'Det røde kapel' (2009) og 'Ambassadøren' (2011) var begge udtaget til den internationale dokumentarfilmkonkurrence på Sundance, hvilket affødte hovedprisen til 'Det røde kapel'. Brügger er kendt for sin særlige journalistiske metode, hvor han involverer sig personligt og infiltrerer de miljøer, han sætter sig for at undersøge.

Brügger debuterede som spillefilminstruktør med 'Sankt Bernhard Syndikatet' (2018), der vandt to priser på Tribeca Filmfestivalen.

I 2011 blev han sammen med Mikael Bertelsen kanalchef for den nyetablerede publicserviceradio Radio24syv.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Cold Case Hammarskjöld 2019 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Sankt Bernhard Syndikatet 2018 Instruktion DK/Spillefilm
The John Dalli Mystery 2017 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Ambassadøren 2011 Instruktion, Idé, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Klovn - the Movie 2010 Sig selv DK/Spillefilm
Det røde kapel 2009 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Quatraro Mysteriet 2009 Medvirkende Dokumentarserie
Yallahrup færgeby 2007 Manus Tv-serie

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Robert, Bedste Dokumentar 2012 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2012 Ambassadøren
World Cinema Jury Prize: Documentary 2010 Sundance Film Festival 2010 røde kapel
Bedste nordiske dokumentarfilm 2009 Reykjavik Nordisk Panorama 2009 røde kapel
Prix du JURYJEUNES long-métrage 2012 Geneve, Forum on Human Rights 2012 Ambassadøren
The ConScience Award 2012 Leuven, Docville 2012 Ambassadøren
Best Actor 2018 New York Tribeca Film Festival 2018 Sankt Bernhard Syndikatet
Bedste Manus 2018 New York Tribeca Film Festival 2018 Sankt Bernhard Syndikatet
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Les Arcs European Film Festival 2018-12-15 Sankt Bernhard Syndikatet
Volvo Touring Scandinavian Film Festival (Palace Film) 2018-07-10 Sankt Bernhard Syndikatet
München International Film Festival 2018-06-28 Sankt Bernhard Syndikatet
New York Tribeca Film Festival 2018-04-18 Sankt Bernhard Syndikatet
Message to Man 2014-09-20 Ambassadøren
DOK.AT Kontroversiell 2014-03-01 Ambassadøren
Bratislava, One World International Film Festival 2013-11-21 Ambassadøren
Zwickl Schwandorfer Dokumentarfilmtage 2013-10-01 Ambassadøren
Cape Town, Tri Continental Film Festival 2013-09-20 Ambassadøren
Taipei, Urban Nomad Film Fest 2013-04-25 røde kapel
Thessaloniki Documentary Festival 2013-03-15 Ambassadøren
Prague, One World Human Rights Film Festival 2013-03-04 Ambassadøren
Berlin Around the World in 14 Films 2012-11-30 Ambassadøren
Lithuania Scanorama Film Forum 2012-11-08 Ambassadøren
Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 2012-11-03 Ambassadøren
Leeds Int. Film Festival 2012-11-01 Ambassadøren
Jihlava International Documentary Film Festival 2012-10-23 Ambassadøren
Valladolid International Film Festival 2012-10-20 Ambassadøren
Sydney Antenna International Documentary Film Festival 2012-10-10 Ambassadøren
Osnabrueck Unabhaengiges FilmFest 2012-10-10 Ambassadøren
Vancouver International Film Festival 2012-09-29 Ambassadøren
Reykjavik Film Festival 2012-09-27 Ambassadøren
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2012-09-15 Ambassadøren
Shoreham, Quadrangle Film Festival 2012-09-14 Ambassadøren
Cinematik International Film Festival Piestany 2012-09-07 Ambassadøren
Riga, Baltic Sea Forum for Documentaries 2012-09-05 Ambassadøren
Melbourne Film Festival 2012-08-02 Ambassadøren
Wellington - New Zealand Film Festival 2012-07-19 Ambassadøren
Durban International Film Festival 2012-07-19 Ambassadøren
Galway International Film Festival, Film Fleadh 2012-07-10 Ambassadøren
Amsterdam, IDFA 2012-07-10 Ambassadøren
Jerusalem Int. Film Festival 2012-07-05 Ambassadøren
München International Film Festival 2012-06-29 Ambassadøren
Karlovy Vary International Film Festival 2012-06-29 Ambassadøren
Moscow Int. Film Festival 2012-06-21 Ambassadøren
Edinburgh International Film Festival 2012-06-20 Ambassadøren
SilverDocs AFI Documentary Festival 2012-06-18 Ambassadøren
Transilvania International Film Festival 2012-06-01 Ambassadøren
Seattle International Film Festival 2012-05-17 Ambassadøren
Warszawa, Against Gravity 2012-05-11 Ambassadøren
Leuven, Docville 2012-04-27 Ambassadøren
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2012-04-26 Ambassadøren
Budapest Titanic International Film Festival 2012-04-13 Ambassadøren
Istanbul Int. Film Festival 2012-03-31 Ambassadøren
New York New Directors/New Films 2012-03-21 Ambassadøren
Thessaloniki Documentary Festival 2012-03-09 Ambassadøren
Tempo Dokumentärfestival 2012-03-06 Ambassadøren
Geneve, Forum on Human Rights 2012-03-02 Ambassadøren
Columbia, True/False Film Festival 2012-03-01 Ambassadøren
ZagrebDox 2012-02-26 Ambassadøren
Berlinale 2012-02-09 Ambassadøren
Göteborg International Film Festival 2012-01-27 Ambassadøren
Sundance Film Festival 2012-01-19 Ambassadøren
Ottawa EU-Film Festival 2011-11-17 røde kapel
Amsterdam, IDFA 2011-11-16 Ambassadøren
Kaliningrad EU-filmfestival 2011-10-21 røde kapel
Moscow - Royal Danish Embassy 2011-09-05 røde kapel
Les Arcs European Film Festival 2010-12-11 røde kapel
Torun 2010-11-27 røde kapel
Brisbane International Film Festival 2010-11-04 røde kapel
Canberra International Film Festival 2010-10-27 røde kapel
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2010-10-07 røde kapel
Cape Town, Tri Continental Film Festival 2010-10-01 røde kapel
Internazionale a Ferrara 2010-10-01 røde kapel
Vancouver International Film Festival 2010-09-30 røde kapel
Rio de Janeiro Film Festival 2010-09-23 røde kapel
Distributørvisning 2010-09-09 røde kapel
Riga, Baltic Sea Forum for Documentaries 2010-09-07 røde kapel
Zagreb Motovun Film Festival 2010-07-26 røde kapel
Melbourne Film Festival 2010-07-23 røde kapel
Guanajuato International Film Festival 2010-07-23 røde kapel
München International Film Festival 2010-06-25 røde kapel
SilverDocs AFI Documentary Festival 2010-06-22 røde kapel
Kosice Art Film Festival 2010-06-18 røde kapel
Los Angeles Film Festival 2010-06-17 røde kapel
Budapest Titanic International Film Festival 2010-04-08 røde kapel
Istanbul Int. Film Festival 2010-04-03 røde kapel
Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival 2010-03-25 røde kapel
New York New Directors/New Films 2010-03-24 røde kapel
London, Human Rights Watch Film Festival 2010-03-18 røde kapel
Vilnius International Film Festival 2010-03-18 røde kapel
Thessaloniki Documentary Festival 2010-03-12 røde kapel
Austin, SXSW Film Festival 2010-03-12 røde kapel
Columbia, True/False Film Festival 2010-02-25 røde kapel
Sundance Film Festival 2010-01-21 røde kapel
Amsterdam, IDFA 2009-11-19 røde kapel
Reykjavik Nordisk Panorama 2009-09-25 røde kapel
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.