enda

Muldvarpen (oversigt)

Mads Brügger, Danmark, 2020

123 min.Dokumentarserie

Dokumentaren er en autentisk spion-thriller om en førtidspensioneret kok fra Danmark, Muldvarpen, og hans dobbeltliv som undercover agent. Sammen med hans følgesvend – en tidligere jetset kokainpusher fra København – lykkes det Muldvarpen at trænge ind i et af verdens mest brutale diktaturer: Nordkorea. Over en periode på mere end 10 år, får filmholdet adgang til kernen af et internationalt kriminelt netværk, der producerer og distribuerer våben og narkotika for slyngelstaten Nordkorea. Der underskrives kontrakter, laves aftaler og hurtigt bliver protagonisterne dybt involveret i en plan for at lave en hemmelig, underjordisk våben- og narkofabrik et sted i Afrika. Men hvor langt kan de gå, før fælden klapper?
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel The Mole (oversigt)
Dansk titel Muldvarpen (oversigt)
International titel The Mole (overview)
Instruktør Mads Brügger
Producer Bjarte Mørner Tveit, Peter Engel
Fotograf Tore Vollan, Jonas Berlin, Ola Waagen
Klipper Karen Graveås, Carsten Søsted
Produktionsland Danmark
Dansk distribution Det Danske Filminstitut, Camera Film

Selskaber

Producent Piraya Film
Koproducent Wingman Media
Med støtte fra Norsk Filminstitutt, Mediefondet Zefyr, Stiftelsen Matriark, Det Danske Filminstitut, Hinterland AS, Creative Europe, Fritt Ord
Dansk distribution Det Danske Filminstitut, Camera Film

Instruktion

Instruktion Mads Brügger

Produktion

Producer Bjarte Mørner Tveit
Producer Peter Engel
Field producer Heine Kaarsberg

Foto

Fotograf Tore Vollan
Fotograf Jonas Berlin
Fotograf Ola Waagen
B-fotograf Heine Kaarsberg

Klip

Klipper Karen Graveås
Klipper Carsten Søsted

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.