Dansk kortfilm til Sundance

SUNDANCE. Kortfilmen "2 piger 1 kage" er udtaget til Sundance Film Festivals kortfilmprogram.

Sundance Film Festival, der afholdes 16.-26. januar, har inviteret Jens Dahls kortfilm "2 piger 1 kage" til festivalens program med kortfilm.

"2 piger 1 kage" er et kammerspil om to pigers gensyn, efter et traumatisk møde med døden har skilt dem i længere tid. Filmen rammer ned i ti vigtige minutter i den 24-årige Julies liv, hvor hun forsøger at samle stumperne af sit liv og komme videre ved at konfrontere sin bedste veninde med en utilgivelige handling, hun har begået over for Julie.

I rollerne som de to piger ses Sara Hjort Ditlevsen og Amalie Lindegård. Filmen er produceret af Kamilla Hancke Rosado for Blenkov & Schønnemann Pictures med støtte fra New Danish Screen.

Sundance Film Festival har tidligere offentliggjort, at Berit Madsens "Sepideh – Drømmen om stjernerne" deltager i den internationale dokumentarfilmkonkurrence. Her deltager også Göran Hugo Olsson svenske "Concerning Violence", der er koproduceret af det danske produktionsselskab, Final Cut for Real med dansk koproduktionsstøtte.

Den polske spillefilm "Ida", som er koproduceret af det danske produktionsselskab Phoenix Film Investments med dansk koproduktionsstøtte, deltager også på festivalen. Den vises i serien Spotlight.

Du kan se "2 piger 1 kage" hjemmefra på Filmstriben med dit bibliotekslogin og til undervisningsbrug på Filmcentralen med dit uni-login.