enda

Jens Dahl

(1961 - )

Instruktør, manuskriptforfatter. Født 9/1 1961. Uddannet fra Den Danske Filmskole.


Dahl skrev sammen med instruktør Nicolas Winding Refn manuskriptet til "Pusher" (1996) og har senere skrevet manuskripter til en række tv-serier og spillefilm.


Jens Dahl instruerede og skrev kortfilmen "2 piger 1 kage" (2013), som blev vist på Sundance Film Festival og vandt en Robert for bedste kortfilm. Dahl debuterede som spillefilminstruktør med dramaet "3 ting" i 2017.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
3 ting 2017 Instruktion DK/Spillefilm
QEDA 2017 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
Norskov 1 2015 Manuskript Tv-serie
2 piger 1 kage 2013 Instruktion DK/Kort fiktion
Rosa Morena 2011 Manus DK/Spillefilm
Alle for én 2011 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Lulu & Leon 2009 Manus Tv-serie
Sommer 2008 Manus Tv-serie
De udvalgte 2001 Manus Tv-serie
På fremmed mark 2000 Manus DK/Spillefilm
Pusher 1996 Manus DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Robert, Bedste Kort Fiktionsfilm 2014 Danmarks Film Akademi 2014 2 piger 1 kage
Robert, Bedste Kort Fiktionsfilm 2014 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2014 2 piger 1 kage
Best actress 2014 Gijon International Film Festival 2014 2 piger 1 kage
Best Screenplay 2014 Gijon International Film Festival 2014 2 piger 1 kage
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Espoo Ciné International Film Festival 2018-05-04 3 ting
Jameson Dublin International Film Festival 2018-02-21 3 ting
Santa Barbara Int. Film Festival 2018-01-31 3 ting
Lithuania Scanorama Film Forum 2017-11-09 3 ting
Malaga International Fantastic Film Festival 2017-11-08 3 ting
Lübeck, Nordische Filmtage 2017-11-01 3 ting
Moscow - Royal Danish Embassy 2017-10-18 3 ting
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2017-08-19 3 ting
Tampere Film Festival 2015-03-04 2 piger 1 kage
Gijon International Film Festival 2014-11-21 2 piger 1 kage
Sassuolo, Ozu Short Film Festival 2014-11-15 2 piger 1 kage
Lübeck, Nordische Filmtage 2014-10-29 2 piger 1 kage
Chicago International Film Festival 2014-10-09 2 piger 1 kage
Milwaukee International Film Festival 2014-09-25 2 piger 1 kage
Malmö Nordisk Panorama 2014-09-19 2 piger 1 kage
Helsinki Film Festival 2014-09-18 2 piger 1 kage
Dokufest Prizren 2014-08-16 2 piger 1 kage
Bratislava Art Film Festival 2014-06-21 2 piger 1 kage
Palm Springs Int. Festival of Short Films 2014-06-17 2 piger 1 kage
Seattle International Film Festival 2014-05-15 2 piger 1 kage
Paris French Film Academy, César 2014-05-01 2 piger 1 kage
Tampere Film Festival 2014-03-05 2 piger 1 kage
Clermont-Ferrand Marché Du Film Court 2014-01-31 2 piger 1 kage
Danmarks Film Akademi 2014-01-26 2 piger 1 kage
Sundance Film Festival 2014-01-16 2 piger 1 kage
Odense Internationale Film Festival 2013-08-26 2 piger 1 kage
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.