enda

Jens Dahl

(1961 – )

Instruktør, manuskriptforfatter. Født 9/1 1961. Uddannet fra Den Danske Filmskole.

Dahl skrev sammen med instruktør Nicolas Winding Refn manuskriptet til 'Pusher' (1996) og har senere skrevet manuskripter til en række tv-serier og spillefilm.

Jens Dahl instruerede og skrev kortfilmen '2 piger 1 kage' (2013), som blev vist på Sundance Film Festival og vandt en Robert for bedste kortfilm. Dahl debuterede som spillefilminstruktør med dramaet '3 ting' i 2017. 'Breeder' (2020) er hans anden spillefilm som instruktør.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Breeder 2020 Instruktion DK/Spillefilm
Fogedretten 2019 Instruktion, Manuskriptforfatter Fiktionsserie
Fogedretten 1:6 2019 Instruktion, Manuskriptforfatter Fiktionsserie
Fogedretten 2:6 2019 Instruktion, Manuskriptforfatter Fiktionsserie
Fogedretten 3:6 2019 Instruktion, Manuskriptforfatter Fiktionsserie
Fogedretten 4:6 2019 Instruktion, Manuskriptforfatter Fiktionsserie
Fogedretten 5:6 2019 Instruktion, Manuskriptforfatter Fiktionsserie
Fogedretten 6:6 2019 Instruktion, Manuskriptforfatter Fiktionsserie
3 ting 2017 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
QEDA 2017 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
Norskov 1 2015 Manuskript Tv-serie
2 piger 1 kage 2013 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Rosa Morena 2011 Manus DK/Spillefilm
Alle for én 2011 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Lulu & Leon 2009 Manus Tv-serie
Sommer 2008 Manus Tv-serie
De udvalgte 2001 Manus, Idé Tv-serie
På fremmed mark 2000 Manus DK/Spillefilm
Pusher 1996 Manus DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Santa Barbara Int. Film Festival 2018-01-31 3 ting
Lithuania Scanorama Film Forum 2017-11-09 3 ting
Lübeck, Nordische Filmtage 2017-11-01 3 ting
Moscow - Royal Danish Embassy 2017-10-18 3 ting
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2017-08-19 3 ting
Lübeck, Nordische Filmtage 2014-10-29 2 piger 1 kage
Chicago International Film Festival 2014-10-09 2 piger 1 kage
Malmö Nordisk Panorama 2014-09-19 2 piger 1 kage
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2014-09-18 2 piger 1 kage
Dokufest Prizren 2014-08-16 2 piger 1 kage
Seattle International Film Festival 2014-05-15 2 piger 1 kage
Sundance Film Festival 2014-01-16 2 piger 1 kage
Odense Internationale Film Festival 2013-08-26 2 piger 1 kage
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

ARTIKLER OG NYHEDER