Ny dansk film med Coster-Waldau

STØTTE. Nikolaj Coster-Waldau og Birgitte Hjort Sørensen har hovedrollerne i en ny dansk film, "3 ting", der går i optagelse i København i december.

Nikolaj Coster-Waldau og Birgitte Hjort Sørensen, der begge er blevet store internationale navne og er med i den populære amerikanske tv-serie "Game of Thrones", starter i december optagelser til en ny dansk spændingsfilm, Jens Dahls "3 ting".

Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen som Mikael, en højtbegavet sprængstofekspert, der sammen med en gruppe serbiske kriminelle har stjålet 60 millioner kroner. I sidste time prøver han at redde sit liv og skabe sig en fremtid ved at gå ind i et vidnebeskyttelsesprogram. Han skal opholde sig på et hotel, indtil retssagen starter, og beder om tre ting i bytte for sit vidneudsagn: at PET tilvejebringer en kvinde ved navn Camilla, at han får bragt en bestemt kasse fra et opbevaringslager, og at han kan modtage en bestilling på to gange takeaway-butter chicken fra et spisested i Valby.

Rollen som kvinden Camilla spilles af Birgitte Hjort Sørensen, og desuden medvirker Jacob Lohmann og Lærke Winther.

Jens Dahl har selv skrevet manuskript til "3 ting", og Adam Wallensten er fotograf og Sabine Hviid scenograf. Caroline Schlüter Bingestam og Jacob Jarek producerer for Profile Pictures med produktionsstøtte på 2,9 millioner kr. fra Det Danske Filminstitut gennem konsulentordningen ved Åke Sandgren. Nikolaj Coster-Waldau er executive producer. Desuden støtter TV 2, og Scanbox Entertainment distribuerer.

"3 ting" får premiere den 27. oktober 2016.