3 nye talenter på CPH PIX

NEW DANISH SCREEN. Et ungdomskammerspil, en mystisk efterfest og en modsætningsfuld kærlighedshistorie har premiere på CPH PIX den 17. april.

Tre film fra støtteordningen New Danish Screen har premiere på CPH PIX i Cinemateket den 17. april kl. 21.45.

Der er fri entré, og billetter kan bestilles på Cinematekets hjemmeside.

New Danish Screen

New Danish Screen støtter og inspirerer udviklingen af filmens formsprog og fortælling, så dansk film bevarer og styrker sin dynamik og diversitet. Støtteordningen skal udnytte talenternes energi og retning frem for at styre talenterne i bestemte retninger.

New Danish Screen baserer sig på et samarbejde mellem DR, TV 2 og Filminstituttet jf. filmforliget 2011-2014. Der er til puljen afsat godt 112 mio. kr. over forligsperioden.

New Danish Screen er både målrettet de nye talenter på professionelt niveau og mere erfarne. Det afgørende er, at manifesterede talenter kan få mulighed for at udvikle sig, afprøve nye idéer eller skifte spor i forhold til tidligere produktion.

Den 24. april kl. 20.00-01.00 holder DR K "New Danish Screen-marathon" med de tre nye film fra samt nogle af de bedste produktioner fra tidligere år.

 


2 piger 1 kage


2piger1kage

 

 

"2 piger 1 kage" er en film om to pigers gensyn efter den ene af dem har været ude for en traumatisk nærdøds-oplevelse. Det er et kammerspil, der rammer ned i de centrale 10 minutter af den 24-årige Julies liv, hvor hun forsøger at samle stumperne op og komme videre efter, hun er blevet voldsomt svigtet af sin veninde.

 

 

I filmen medvirker Sara Hjort Ditlevsen og Amalie Lindegård.

Instruktøren Jens Dahl fortæller om filmen: "Filmen er en invitation til at interessere sig for et menneske. Det har været spændende at udforske, hvor meget man kan gøre med et 15-minutters format. Hvor meget kan vi nå at lære om Julie, og hvorfor hun handler, som hun gør? Det drejer sig om kærlighed. Det gør det altid."

"2 piger 1 kage" er instrueret af Jens Dahl og produceret af Kamilla Hancke Rosado for Blenkov & Schønnemann Pictures med støtte fra New Danish Screen.

 


Afterparty


Afterparty

 

 

En ung pige ankommer til en park. Hun synes at være på vej til fest, men noget forfølger hende. Da hun ankommer, er stedet øde og forladt. Noget forfærdeligt er hændt på stedet, men pigen er fast besluttet på at konfrontere fortiden.

 

 

I filmen medvirker Mette Christoffersen, Julie Christiansen og Adam Brix.

Instruktøren David Adam siger om filmen: "'Afterparty' er en low-budget rock'n roll-produktion. Ideen var ikke at lave en færdig kortfilm, men at skabe en lystfyldt filmproduktion og fortælle en historie med hjertet i stedet for med hjernen."

"Afterparty" er instrueret af David Adam og produceret af Caroline Schlüter Bingestam for Alphaville Pictures med støtte fra New Danish Screen.

 


Hvor lyset kommer ind


Hvor-lyset-kommer-ind

 

 

Elisas mand Stefan er blevet lam og hjerneskadet efter en trafikulykke. Hun passer ham hjemme og henter opbakning i en pårørendegruppe, hvor hun især får støtte fra Lukas, som selv passer sin hjerneskadede kone. Lukas gør, hvad han kan, for at hjælpe Elisa. Men det er svært for hende. Hendes svigerforældre mener ikke, at hun kan klare situationen, og de vil have deres søn indlagt på et plejehjem. Elisa er ikke enig, og mens hendes liv langsomt smuldrer, nægter hun at indse, at hun har mistet sin mand og sit livs store kærlighed.

 

 

I filmen medvirker Signe Egholm Olsen, Mads Riisom, Lars Simonsen, Jens Jørn Spottag m.fl.

Instruktøren Kræsten Kusk fortæller om filmen: "Jeg ville lave en film om et menneske, der forsøger at passe på et andet menneske, men som ikke kan. Jeg synes, at det tema er interessant, fordi det rummer mange modsætninger. På den ene side er der en stor grad af kærlighed og medmenneskelighed i det at hjælpe andre. På den anden side ligger der også noget egoistisk i det. At man måske hjælper for selv at få det bedre. Og hvad nu, hvis man ikke kan hjælpe?"

"Hvor lyset kommer ind" er instrueret af Kræsten Kusk og produceret af Jesper Morthorst for SF Film med støtte fra New Danish Screen.