Dansk landbrug til debat på Bornholm

FOLKEMØDE. Hvad ønsker ministeren, kokken og forbrugerne sig af landbruget? Fredag den 13. kl. 13.00 inviterer CPH:DOX, Det Danske Filminstitut og Politiken til snigpremiere på Phie Ambos film "Så meget godt i vente" fulgt af en debat med fødevareminister Dan Jørgensen og Aarstidernes grundlægger Søren Ejlersen omkring perspektiverne for dansk landbrug og den danske fødevaresituation.

Filmen handler om landmanden Niels Stokholm, der på sin gård Thorshøjgård i Nordsjælland har formået at skabe et biodynamisk landbrug, som er leveringsdygtig i de fineste råvarer til verdens bedste restaurant Noma og Danmarks førende gourmetkokke. Ikke desto mindre må han kæmpe med myndighederne, der truer Niels med at fratage ham retten til at have dyr på gården. Er der et håb og en fremtid for idealismen i den danske fødevareproduktion eller står bureaukrati og den førte politik i vejen herfor? Bag de verdensberømte danske råvarer står et stolt landbrugsland, men har vi overhovedet nogen grund til at være stolte?

Efter filmen er der debat med fødevareminister Dan Jørgensen og Aarstidernes grundlægger Søren Ejlersen - samt et publikum af journalister, fødevarepolitikere og repræsentanter fra organisationer for økologi, miljø, dyrevelfærd, landbrug og forbrugerinteresser. Debatten bliver modereret af Politikens debatredaktør Mette Højbjerg og vil blandt andet handle om, hvordan politikerne finder en balance mellem økologi og økonomi og om, hvorvidt den nuværende økologiske politik er forsvarlig og tilfredsstillende.

FolkeBio

Danske dokumentarfilm er med til at påvirke den offentlige debat og sætte politiske dagsordner, både nationalt og internationalt.

Det er der markante eksempler på under årets Folkemøde på Bornholm, hvor flere af filmene i FolkeBio danner udgangspunkt for debatter og samtaler.

Det er tredje gang, at Det Danske Filminstitut i samarbejde med Politiken har indrettet biograf i en gammel Lade i Allinge, hvor der i løbet af tre dage bliver vist ni dokumentarfilm og en spillefilm.

Læs mere om FolkeBios program.

Hvor og hvornår: Fredag den 13. juni i Laden ved Gæstgiveren, Lindeplads.

13:00 Velkommen, hvorefter "Så meget godt i vente" vises.

14:30 Debatarrangement med Dan Jørgensen og Søren Ejlersen. Debatten vil vare 30 til 40 minutter.

Læs mere om FolkeBios program.

Trailer