enda
Person

Phie Ambo

(1973 – )

Instruktør. Født 6/12 1973 (Anne-Sophie Ambo Nielsen). Phie Ambo er uddannet som dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2003.

Ambo tilhører den poetiske og personlige dokumentartradition, og hun har beskæftiget sig med store emner som familierelationer, kærlighed, kreative processer, kunstig intelligens, bæredygtighed og bevidsthed. Et af hendes varemærker er de universelt menneskelige historier, der kommer tæt på karaktererne og giver dem plads til at udfolde sig.

Ambo har instrueret adskillige prisvindende film, blandt andet ''Family'' (2001), ''Gambler'' (2006) og ''Så meget godt i vente'' (2014) samt trilogien ''Mechanical Love'' (2007), ''Free the Mind'' (2012) og ''Når du kigger væk'' (2017) om forholdet mellem videnskab og den menneskelige eksistens.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Organiseret vildskab 2022 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
70/30 2021 Instruktion, Manuskriptforfatter, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Fra det vilde hav 2021 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Rebeccas rum 2020 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Genopdagelsen 2019 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
En splittet familie 2019 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Skjold & Isabel 2018 Instruktørkonsulent DK/Dokumentarfilm
...Når du kigger væk 2017 Instruktion, Manuskript, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Så meget godt i vente 2014 Instruktion, Fotograf, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Songs From the Soil 2014 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Ekstra Bladet: uden for citat 2014 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Ai Weiwei The Fake Case 2013 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Free the Mind 2012 Instruktion, Foto, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Kongens foged - sat på gaden 2012 Instruktion, Manus, Foto, Lyd DK/Dokumentarfilm
Flugten til Hollywood 2012 Kreativ konsulent DK/Dokumentarfilm
Ballroom Dancer 2011 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Love addict - historier om drømme, besættelse og længsel 2011 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Hjemmefronten - fjenden bag hækken 2010 Instruktion, Foto, Stills DK/Dokumentarfilm
Fever 2010 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Mechanical Love 2007 Instruktion, Manus, Foto, Stills DK/Dokumentarfilm
Gambler 2006 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 7 2006 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Dykkeren i min mave 2003 Instruktion, Medvirkende, Foto DK/Dokumentarfilm
Punk, håb og kærlighed 2003 Kameraoperatør DK/Dokumentarfilm
Family 2001 Instruktion, Medvirkende, Stills DK/Dokumentarfilm
Phie Ambo i DFI-bogen

ARTIKLER OG NYHEDER